Ο αναπληρωτής πρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τόνισε πως μία ζώνη ασφαλείας στα σύνορα με την Ουκρανία είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της Ρωσίας από τους βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού. Το πλάτος της θα εξαρτηθεί από το είδος των όπλων που θα προμηθεύονται στο Κίεβο. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά από συνάντηση με το προσωπικό του πρακτορείου TASS.

«Προφανώς, πρέπει να δημιουργήσουμε μια ουδέτερη ζώνη για το μέλλον για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα «πετάξει» τίποτα, όπως για παράδειγμα πύραυλοι Κρουζ και βαλλιστικοί πύραυλοι.

Αν όμως γίνει κάτι τέτοιο, τότε αυτή η ζώνη ασφαλείας θα πρέπει να εκτείνεται μέχρι την Πολωνία», είπε.

Στις 13 Ιουνίου, σε μια συνάντηση με ανταποκριτές της πρώτης γραμμής, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας ζώνης ασφαλείας στο έδαφος της Ουκρανίας, εάν συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί των περιοχών της.

Για άλλη μια φορά ο Πούτιν ανέφερε το θέμα στην ολομέλεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) στις 16 Ιουνίου.

Είπε ότι η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας «ζώνης προστασίας» στο ουκρανικό έδαφος εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις από την πλευρά της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!