ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ν.Τραμπ: «Θα αποσύρουμε τις κυρώσεις απέναντι σε Ρωσία και Ιράν μόλις εκλεγώ» (βίντεο)

«Υπάρχει ανάγκη επαναπροσέγγισης με τις δύο χώρες για να αντιμετωπιστεί η επιρροή της Κίνας»

Ν.Τραμπ: «Θα αποσύρουμε τις κυρώσεις απέναντι σε Ρωσία και Ιράν μόλις εκλεγώ» (βίντεο)

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε ότι θα άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και του Ιράν εάν επανεκλεγεί.

Ο Τραμπ τόνισε ότι οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να «χάσουν» τη Ρωσία και το Ιράν, όσο η Κίνα ενισχύει την προσπάθειά της να καταστήσει το νόμισμά της κυρίαρχο παγκοσμίως.

Πρόσθεσε ότι η αποκατάσταση σχέσεων με τη Ρωσία και το Ιράν θα ήταν κρίσιμη για την ισορροπία ισχύος και τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας, περιορίζοντας την επιρροή της Κίνας.

Ο Τραμπ ανέφερε ότι οι κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ, ειδικά κατά της Ρωσίας λόγω της επέμβασης στην Ουκρανία και κατά του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, δεν έχουν επιτύχει τους επιθυμητούς στόχους. 

Αντίθετα, αυτές οι κυρώσεις αποδυναμώνουν τις σχέσεις της Ουάσιγκτον με ισχυρές περιφερειακές δυνάμεις και ενισχύουν τη συνεργασία μεταξύ αυτών των χωρών με την Κίνα.

Ο πρώην πρόεδρος προειδοποίησε ότι η Ρωσία και το Ιράν μπορούν να βρουν άλλους οικονομικούς εταίρους και να υποστηρίξουν περαιτέρω τη μετάβαση των διεθνών συναλλαγών μακριά από το δολάριο.

Ο Τραμπ ανέφερε ότι η ισχυρή παρουσία της Κίνας στη διεθνή σκηνή, με το γιουάν να παίρνει τη θέση του δολαρίου ως βασικό νόμισμα, είναι ένα σοβαρό ζήτημα που απαιτεί άμεση δράση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέσω της άρσης των κυρώσεων, πιστεύει ότι οι ΗΠΑ μπορούν να επαναπροσεγγίσουν αυτές τις χώρες και να περιορίσουν την επιρροή της Κίνας στις παγκόσμιες αγορές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.