ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ναυάγιο Bayesian στη Σικελία – Μέλος του πληρώματος: «Το πλοίο αναποδογύρισε και μας έριξε στο νερό»

Ο Γκρίφιθς, ο καπετάνιος του πλοίου Τζέιμς Κάτφιλντ και ο μηχανικός του πλοίου Τιμ Πάρκερ Ίτον έχουν τεθεί υπό έρευνα

Ναυάγιο Bayesian στη Σικελία – Μέλος του πληρώματος: «Το πλοίο αναποδογύρισε και μας έριξε στο νερό»

Ο Μάθιου Γκρίφιθς, μέλος του πληρώματος στο γιοτ του Μάικ Λιντς που βυθίστηκε ανοιχτά της Σικελίας πριν από μερικές μέρες, δήλωσε στους ερευνητές ότι «το πλοίο αναποδογύρισε και μας έριξε στο νερό».

Παράλληλα τόνισε ότι τα μέλη έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν όσους επέβαιναν στο Bayesian.

Ο Γκρίφιθς, ο καπετάνιος του πλοίου Τζέιμς Κάτφιλντ και ο μηχανικός του πλοίου Τιμ Πάρκερ Ίτον έχουν τεθεί υπό έρευνα από τις ιταλικές αρχές για πιθανή ανθρωποκτονία και ναυάγιο.

Το γεγονός ότι διεξάγεται έρευνα δεν συνεπάγεται ενοχή και δεν σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν επίσημες κατηγορίες.

«Ξύπνησα τον καπετάνιο όταν ο άνεμος είχε ταχύτητα 20 κόμβων (23 μίλια/ώρα/37 χλμ/ώρα). Εκείνος έδωσε εντολή να ξυπνήσουν όλοι οι άλλοι», ανέφερε η Ansa σύμφωνα με τον Γκρίφιθς.

«Το πλοίο αναποδογύρισε και μας έριξε στο νερό. Στη συνέχεια καταφέραμε να ξανασηκωθούμε και προσπαθήσαμε να σώσουμε όσους μπορούσαμε», πρόσθεσε, περιγράφοντας τα γεγονότα των πρώτων πρωινών ωρών της 19ης Αυγούστου, όταν το Bayesian είχε αγκυροβολήσει ανοιχτά του λιμανιού Porticello της Σικελίας.

«Περπατούσαμε πάνω στα τοιχώματα (του σκάφους). Σώσαμε όποιον μπορούσαμε, ο Κάτφιλντ έσωσε επίσης το κοριτσάκι και τη μητέρα του», είπε, αναφερόμενος στην επιβάτιδα Σαρλότ Γκολούνσκι και την ενός έτους κόρη της. Συνολικά υπήρξαν 15 επιζώντες από το ναυάγιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.