ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Τι αποκαλύπτουν οι νεκροψίες των θυμάτων – «Τους τέλειωσε το οξυγόνο στην καμπίνα»

Αυξάνεται η τρομακτική πιθανότητα τα θύματα να είχαν τις αισθήσεις τους όταν βυθίστηκε το γιοτ

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Τι αποκαλύπτουν οι νεκροψίες των θυμάτων – «Τους τέλειωσε το οξυγόνο στην καμπίνα»

Από ασφυξία μέσα σε θύλακες αέρα οι οποίοι γέμισαν με διοξείδιο του άνθρακα μπορεί να πέθαναν τέσσερις από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο του superyacht Bayesian, σύμφωνα με τις νεκροψίες που διενεργήθηκαν στις σορούς τους.

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το γιοτ αξίας 30 εκατομμυρίων λιρών που ανήκε στον μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς βυθίστηκε τον περασμένο μήνα ανοιχτά του Παλέρμο, αφού χτυπήθηκε από μια σφοδρή καταιγίδα. Μεταξύ αυτών ήταν ο 59χρονος Λιντς και η 18χρονη κόρη του Χάνα, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αργότερα αυτόν τον μήνα, τέσσερις καλεσμένοι του Βρετανού επιχειρηματία και ένα μέλος του πληρώματος που ανασύρθηκε νεκρό τις πρώτες ώρες μετά την τραγωδία.

Η επιχείρηση εντοπισμού και ανάσυρσης των σορών των 6 ανθρώπων που πέθαναν παγιδευμένοι στο εσωτερικό του Bayesian κράτησε πολλές μέρες. Τελικά, πέντε από τις σορούς – του Λιντς και των καλεσμένων του – βρέθηκαν σε μια καμπίνα στην αριστερή πλευρά του σκάφους (που βυθίστηκε τελευταία) ενώ η Χάνα βρέθηκε σε μια διπλανή καμπίνα.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, οι νεκροψίες που διενεργήθηκαν στις σορούς 4 από τα θύματα της τραγωδίας έχουν δείξει μέχρι στιγμής ότι δεν υπήρχε νερό στους πνεύμονές τους, γεγονός που αυξάνει την τρομακτική πιθανότητα να είχαν τις αισθήσεις τους όταν βυθίστηκε το γιοτ.

Ο πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, 70 ετών, η σύζυγός του Τζούντι, καθώς και ο Νεοϋορκέζος δικηγόρος Κρις Μορβίλο και η σύντροφός του Νέντα δεν είχαν σημάδια τραυματισμών, όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ.

Δημοσίευμα της La Repubblica αναφέρει ότι, κατά τη νεκροψία, δεν βρέθηκε νερό στους πνεύμονες του Τζόναθαν και της Τζούντι Μπλούμερ, αλλά ούτε και στο στομάχι και την τραχεία τους. Το ίδιο ισχύει και για το ζεύγος Μορβίλο, η νεκροψία των οποίων διενεργήθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Tι σημαίνουν όμως αυτά τα ευρήματα «ξηρού πνιγμού»; Σύμφωνα με το άρθρο της ιταλικής εφημερίδας, το πιο πιθανό σενάριο είναι πως οι τέσσερις άνθρωποι, οι οποίοι βρέθηκαν με τον Μάικ Λιντς σε μια καμπίνα στην αριστερή πλευρά του σκάφους, πέθαναν μαρτυρικά αφού κατανάλωσαν το οξυγόνο στον θύλακα αέρα που είχε δημιουργηθεί κατά τη βύθιση του σκάφους.

Η θεωρία που διατυπώνει η εφημερίδα, με βάση τα στοιχεία για τη νύχτα του ναυαγίου που είναι ήδη γνωστά, έχει ως εξής: Η Άντζελα Μπαρκάρες, σύζυγος του Λιντς και CEO της εταιρείας στην οποία άνηκε η πολυτελής θαλαμηγός, ξύπνησε από την κακοκαιρία και ανέβηκε από την καμπίνα της στο κατάστρωμα, όπου βρίσκονταν ήδη 9 από τα 10 μέλη του πληρώματος.

Το Bayesian κλυδωνιζόταν στην καταιγίδα, αντικείμενα έπεφταν και έσπαζαν και η γυναίκα, αφού αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης, επιχείρησε να κατέβει στις καμπίνες για να ειδοποιήσει τον άνδρα της και την κόρη της. Καθώς ήταν ξυπόλητη, τα πόδια της κόπηκαν από τα σπασμένα γυαλιά που ήταν στο πάτωμα. Το νερό είχε ήδη αρχίσει να ξεχύνεται μέσα στο Bayesian σαν χείμαρρος, εμποδίζοντάς τη να φτάσει στις καμπίνες.

H γυναίκα θα διασωζόταν αργότερα από σκάφη του Λιμενικού, τραυματισμένη και σε κατάσταση σοκ. «Ο λεγόμενος “ξηρός πνιγμός” είναι ένα στοιχείο που ενισχύει την υπόθεση ότι οι έξι που βρέθηκαν στο ναυάγιο είχαν ξυπνήσει, πιθανόν από τις φωνές της γυναίκας του Λιντς, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο κατάστρωμα αφού παγιδεύτηκαν στις καμπίνες» αναφέρει το δημοσίευμα.

Μέσα σε αυτές τις καμπίνες, ο θύλακας αέρας που είχε δημιουργηθεί γινόταν όλο και πιο τοξικός λόγω της αύξησης του διοξειδίου του άνθρακα, με αποτέλεσμα οι τέσσερεις καλεσμένοι του Λιντς να πεθάνουν προτού καν η καμπίνα πλημμυρίσει με νερό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Oι νεκροψίες στις σορούς του Λιντς, της κόρης του και του μάγειρα του Bayesian έχουν προγραμματιστεί για αύριο, Παρασκευή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.