ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Νέα ρωσική προειδοποίηση σε ΗΠΑ: «Σε κατάσταση πολέμου εάν δώσετε άδεια στην Ουκρανία να κτυπήσει με δυτικά όπλα»

Δραματικό μήνυμα της Ρωσίας στο ΣΑ του ΟΗΕ

Νέα ρωσική προειδοποίηση σε ΗΠΑ: «Σε κατάσταση πολέμου εάν δώσετε άδεια στην Ουκρανία να κτυπήσει με δυτικά όπλα»

Η Ρωσία  εξέδωσε νέα ανακοίνωση, αυτή τη φορά σε δραματικούς τόνους, που έρχεται ως συνέχεια στη χθεσινή  δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, προειδοποιώντας ότι εάν οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο εξουσιοδοτήσουν την Ουκρανία να πραγματοποιήσει πλήγματα μεγάλης εμβέλειας στο ρωσικό έδαφος, τότε το ΝΑΤΟ και η Ρωσική Ομοσπονδία θα βρεθούν σε επίσημη κατάσταση πολέμου. .

Την Παρασκευή, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια, ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ θα «ξεκινήσουν έναν ανοιχτό πόλεμο» επιτρέποντας σε δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς να στοχεύουν τη Ρωσία.

«Εάν ληφθεί μια τέτοια απόφαση, αυτό σημαίνει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ ξεκινούν ανοιχτό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας», σημείωσε  ο απεσταλμένος της Μόσχας.

«Σε αυτή την περίπτωση, προφανώς θα αναγκαστούμε να λάβουμε ορισμένες αποφάσεις, με όλες τις συνακόλουθες συνέπειες για τους δυτικούς επιτιθέμενους».

Ο Nebenzia συνέχισε λέγοντας:

«Οι δυτικοί εταίροι μας δεν θα μπορέσουν αυτή τη φορά να αποφύγουν την ευθύνη και να κατηγορήσουν το Κίεβο για όλα».

Και επανέλαβε ορισμένα βασικά σημεία συζήτησης του Πούτιν από την προηγούμενη μέρα εξηγώντας στο όργανο του ΟΗΕ, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης:

«Μόνο τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ μπορούν να προγραμματίσουν τις λύσεις πτήσης για αυτά τα πυραυλικά συστήματα.

Η Ουκρανία δεν έχει αυτή την ικανότητα. Δεν πρόκειται να επιτρέψει στο Κίεβο να χτυπήσει τη Ρωσία με όπλα μεγάλου βεληνεκούς, αλλά με τη Δύση να λάβει τις αποφάσεις στόχευσης.»

Η θέση του Κρεμλίνου είναι ότι εάν δυτικοί πύραυλοι πέφτουν βροχή στο ρωσικό έδαφος, δεν θα εξετάσει καμία διάκριση μεταξύ των δυνάμεων του Κιέβου και των υποστηρικτών τους στο ΝΑΤΟ που προμηθεύουν τα πυρομαχικά. Δεν θα έχει σημασία ποιος θα πατήσει τη σκανδάλη.

«Το ΝΑΤΟ θα εμπλακεί άμεσα σε στρατιωτική δράση εναντίον μιας πυρηνικής δύναμης. Δεν νομίζω ότι πρέπει να εξηγήσω ποιες συνέπειες θα είχε αυτό», κατέληξε ο Nebenzia.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.