Το Ιράν πραγματοποίησε προχθές επίθεση με σχεδόν 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ σε αντίποινα για τις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα και του υποδιοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο, Αμπάς Νιλφορουσάν.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Χ φαίνεται η «βροχή» των βαλλιστικών πυραύλων πάνω από την Ιορδανία και το Ισραήλ, όπως κινηματογραφήθηκε από τον Zaid Al-Abbadi από το Αμμάν.

Ο ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι η αεράμυνα ήταν αποτελεσματική, αναχαιτίζοντας το μεγαλύτερο μέρος των πυραύλων με μόνο κάποια μεμονωμένα πλήγματα να καταγράφονται σε περιοχές της χώρας, χωρίς θύματα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν αλ Σάφαντι προειδοποίησε σήμερα το Ιράν και το Ισραήλ ότι η χώρα του “θα αντιμετωπίσει με όλες τις δυνατότητές της οποιαδήποτε απειλή”, την επομένη της ιρανικής επίθεσης με πυραύλους στο ισραηλινό έδαφος οι οποίοι διέσχισαν τον εναέριο χώρο του βασιλείου.

“Η Ιορδανία δεν θα είναι το πεδίο μάχης κανενός”, δήλωσε ο υπουργός σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Λάμι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ιορδανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το βασίλειο “θα αντιμετωπίσει με όλες τις δυνατότητες που διαθέτει οποιαδήποτε απειλή στην ασφάλειά του, τη σταθερότητά του και την ασφάλεια των πολιτών του”, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι “η Ιορδανία έχει ενημερώσει σαφώς το Ιράν και το Ισραήλ για τη θέση αυτή”.