Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε «εχθρικούς στόχους» στα κεντρικά της χώρας, μετέδωσε νωρίτερα, σήμερα, Κυριακή (06.10.24) το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, SANA, με μία μη κυβερνητική οργάνωση να αναφέρει εκρήξεις στην περιοχή της Χομς, μετά από ισραηλινή επιδρομή.

«Τα μέσα της αντιαεροπορικής μας άμυνας αναχαιτίζουν εχθρικούς στόχους στον εναέριο χώρο της κεντρικής περιφέρειας», μετέδωσε το SANA, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την πλευρά του, έκανε λόγο για εκρήξεις στην περιοχή Χομς, οι οποίες οφείλονταν σε ισραηλινή επιδρομή.

Η Συρία αντιμετώπισε «εχθρικούς στόχους» στην κεντρική της περιφέρεια σήμερα, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

To Ισραήλ χτύπησε φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας

Στόχος αεροπορικού βομβαρδισμού των Ισραηλινών έγιναν τρία φορτηγά που μετέφεραν ιατροφαρμακευτικό κι ανθρωπιστικό υλικό στη βιομηχανική πόλη Χομς, μετέδωσε σήμερα, Κυριακή (06.10.24) το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας.

Τα ισραηλινά αεροσκάφη εξαπέλυσαν «αεροπορικές επιδρομές με τρεις πυραύλους με στόχο… τρία φορτηγά φορτωμένα με τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες μέσα σε ένα ιρανικό εργοστάσιο αυτοκινήτων… στη νότια Χομς, στη Συρία», δήλωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρία άτομα, ενώ προκλήθηκαν ζημιές στα οχήματα, όπως αναφέρει το Arab News.

«Τα φορτηγά πέρασαν από το Ιράκ για να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στον Λιβανέζο πληθυσμό» που επηρεάστηκε από την εντατικοποίηση των ισραηλινών επιδρομών, πρόσθεσε.

Την Παρασκευή, ο Λίβανος είπε ότι μία ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στα σύνορα με τη Συρία έκοψε στα δύο τον κύριο δρόμο που συνδέει τις δύο χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ισραήλ έχει επανειλημμένα βάλει στο στόχαστρο τη συνοριακή περιοχή τις τελευταίες ημέρες επειδή όπως υποστηρίζει η Χεζμπολάχ φέρνει όπλα πέρα ​​από τα σύνορα από τη σύμμαχο Συρία.