Ο Τζάρεντ Λέτο βρίσκεται αντιμέτωπος με αντιδράσεις από το καθεστώς του Κιέβου επειδή δήλωσε ότι θέλει συναυλία στην Αγία Πετρούπολη κατά τη διάρκεια συναυλίας των Thirty Seconds to Mars την περασμένη Παρασκευή.

Μιλώντας στο κοινό της συναυλίας στη Σερβία, ο Τζάρεντ Λέτο αναφέρθηκε στη Ρωσία λέγοντας πόσο του έλειψαν οι συναυλίες στην Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα.

Ο ηθοποιός και frontman των Thrity Seconds to Mars άφησε υπονοούμενο στον πόλεμο που γίνεται στην Ουκρανία τονίζοντας ότι «θα φτάσει παντού και θα κάνει παρέα με όλους όταν τελειώσουν τα προβλήματα».

Ο Αμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια συναυλίας στην πρωτεύουσα της Σερβίας, στο Βελιγράδι στο πλαίσιο της περιοδείας «Seasons» της μπάντας του, την οποία ξεκίνησε ανεβαίνοντας στο Empire State Building τον Νοέμβριο του 2023.

Ο Λέτο ρώτησε στην αρχή αν βρίσκονται πολλοί Ρώσοι στον χώρο της συναυλίας και σε απάντηση του κοινού είπε ότι του έλειψαν οι επισκέψεις στη Ρωσία και ότι θα ήθελε να επιστρέψει στη χώρα «όταν όλα αυτά τα προβλήματα τελειώσουν» υπονοώντας τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

Και πρόσθεσε: «Θα επιστρέψουμε στην Αγία Πετρούπολη, στη Μόσχα. Θα φθάσουμε στο Κίεβο. Θα περπατήσουμε και θα κάνουμε παρέα με όλους».

Τα πλάνα από τις δηλώσεις του Λέτο έχουν γίνει δημοφιλή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά ο τραγουδιστής και ηθοποιός βρέθηκε αντιμέτωπος με σφοδρές αντιδράσεις, προσερχόμενες από το Κίεβο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας κοινοποίησε βίντεο στο X/Twitter, επισημαίνοντας: «Η “αίσθηση της ρωσικής ενέργειας” του Τζάρεντ Λέτο και η επιθυμία του να εμφανιστεί στη Ρωσία είναι προσβολή για όσους θυσιάζουν ζωές για να υπερασπιστούν την ελευθερία. Δεν μπορεί να υπάρξει κατευνασμός για τη Ρωσία όταν συνεχίζει τις προσπάθειές της να λύσει το “πρόβλημα” της ίδιας της ύπαρξης της Ουκρανίας».

Ο τραγουδιστής των Thirty Seconds to Mars έχει εκφράσει στο παρελθόν την υποστήριξή του στην Ουκρανία. Λίγο μετά την έναρξη του πολέμου, έγραψε στο X/Twitter:

«Στους φίλους και την οικογένειά μου στην Ουκρανία – η καρδιά μου ραγίζει που αυτό έχει κλιμακωθεί με τόσο καταστροφικό τρόπο. Παρακαλούμε να είστε πολύ προσεκτικοί και να είστε όσο πιο ασφαλείς μπορείτε. Στέλνοντας σκέψεις σε εσάς και τους αγαπημένους σας κατά τη διάρκεια αυτής της χαοτικής και ταραγμένης περιόδου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!