Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά των ΗΠΑ για την προοπτική μεταφοράς πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, ενώ οι ΗΠΑ μετά την Γερμανία προετοιμάζουν τον πληθυσμό για πυρηνικό πόλεμο με την ομοσπονδιακή υπηρεσία της FEMA να κυκλοφορεί οδηγίες επιβίωσης σε περίπτωση πυρηνικού πλήγματος.
Η μεταφορά πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία θα έχει ως αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Ρωσία ανέφερε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
«Φαίνεται πως το αστείο που είχα κάνει για τον τρελό Μπάιντεν, ο οποίος έχει αποφασίσει να αφήσει αυτόν τον κόσμο, παίρνοντας ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας μαζί του, μετατρέπεται σε τρομακτική πραγματικότητα» έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Telegram.
«Κάθε τέτοια απειλή για μεταφορά πυρηνικών στο καθεστώς του Κιέβου θα θεωρηθεί προετοιμασία πυρηνικής σύγκρουσης με τη Ρωσία» ξεκαθαρίζει ο Μεντβέντεφ.
«Η ίδια η ιδέα είναι τόσο τρελή που εγείρει υποψίες για ψυχωτική παράνοια του Τζο, του ζωντανού νεκρού και όλων όσοι των συμβουλεύουν».
So, that’s what you wanted?
Well, you’ve damn well got it!A hypersonic ballistic missile attack pic.twitter.com/lsKQHhMnif
— Dmitry Medvedev (@MedvedevRussiaE) November 21, 2024
Τα σχόλιά του Μεντβέντεφ αφορούσαν φήμες που ήθελαν τον Μπάιντεν να δίνει έγκριση για μεταφορά πυρηνικών όπλων ώστε να εξοπλίσει το Κίεβο για να αμυνθεί ενάντια στην περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.
«Δεν σχεδιάζουμε να εξοπλίσουμε το Κίεβο με πυρηνικά» είπε ο Λευκός Οίκος.
Οδηγό πυρηνικής επιβίωσης εξέδωσαν και οι ΗΠΑ
Την ίδια ώρα πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο οι δυτικές κινήσεις που δείχνουν πανικό εν μέσω μιας κλιμάκωσης της έντασης με τη Μόσχα, που ξεκίνησε με την εκτόξευση πυραύλων των ΗΠΑ από την πλευρά της Ουκρανίας με στόχο το έδαφος της Ρωσίας.
Ακολούθησε η εκτόξευση βρετανικών πυραύλων, η Μόσχα απάντησε ανακοινώνοντας νέο πυρηνικό δόγμα και πραγματοποιώντας πυραυλικό πλήγμα με τον νέο πύραυλό της που έχει σκορπίσει τον τρόμο στη Δύση και κατόπιν όλων αυτών η Βρετανία και η Γαλλία δήλωσαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτών τους ή μισθοφόρων στην Ουκρανία.
Τα άτομα μπορεί να έχουν μόλις 15 λεπτά για να αναζητήσουν ασφάλεια μετά από μια πυρηνική έκρηξη
Παράλληλα, το Παρίσι δήλωσε ότι αδειοδήτησε και εκείνο το Κίεβο να πλήττει με γαλλικούς πυραύλους το έδαφος της Ρωσίας, με τον SCALP-EG, που είναι ίδιος με τον βρετανικό Storm Shadow (τους παράγουν από κοινού οι δυο χώρες).
🚨🔥 Stay prepared! Learn how to survive a nuclear attack with chilling tips from the US government. Stay safe, stay informed! #NuclearAttack #SafetyTips 🛡️🔦https://t.co/tac2EH5FmI
— Dr. CZ (@AngelMD1103) November 26, 2024
FEMA Issues NUCLEAR ATTACK Survival Guide, NATO Says Prepare For War Wit… https://t.co/MbFQ7Dhado via @YouTube
— Matthew Bickel (@MatthewBickel6) November 26, 2024
Η Μόσχα, από την πλευρά της, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου. Εντείνοντας τις προσπάθειές της, τόσο στην ανατολική Ουκρανία όσο και στο Κουρσκ, σημειώνει σημαντική πρόοδο. Στο Κουρσκ, το Κίεβο έχει πια απομείνει με το 40% των εδαφών που είχε καταλάβει με την εισβολή του, ενώ στην ανατολική Ουκρανία προωθείται ολοένα και περισσότερο.
Εχθές (25/11) έγινε γνωστό από τη γερμανική κυβέρνηση ότι έχει αρχίσει να κατασκευάζει καταφύγια και ότι θα ενθαρρύνει και τους ίδιους τους πολίτες της να μετατρέψουν σε τέτοια τα σπίτια τους: τα γκαράζ και τα υπόγειά τους!
Σήμερα, έγινε γνωστό ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξέδωσε οδηγό επιβίωσης πυρηνικής επίθεσης. Ο εν λόγω οδηγός, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA), δίνει έμφαση στο γεγονός ότι τα άτομα μπορεί να έχουν μόλις 15 λεπτά για να αναζητήσουν ασφάλεια μετά από μια πυρηνική έκρηξη.
Μπες μέσα, μείνε μέσα, έσο έτοιμος
Η FEMA περιγράφει τρία κρίσιμα βήματα για την επιβίωση: Μπες μέσα, μείνε μέσα, έσο έτοιμος. Σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης, τα άτομα θα πρέπει να βρουν αμέσως καταφύγιο σε ένα ανθεκτικό κτίριο που ιδανικά μπορεί να είναι υπόγειο ή κεντρικό δωμάτιο και να είναι μακριά από παράθυρα.
Θα πρέπει να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους για τουλάχιστον 24 ώρες, εκτός εάν δοθούν αντίθετες οδηγίες από τις αρχές και είναι πολύ σημαντικό να αποφευχθούν οι εξωτερικοί χώροι.
Παράλληλα, η FEMA προειδοποιεί ότι οι πυρηνικές εκρήξεις μπορεί να προκαλέσουν σημαντική καταστροφή όχι μόνο από την ίδια την έκρηξη αλλά και από τις επακόλουθες επιπτώσεις και ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς (EMP). Ο κρατικός οργανισμός ενθαρρύνει τους πολίτες των ΗΠΑ να προετοιμαστούν εκ των προτέρων, συναρμολογώντας κιτ έκτακτης ανάγκης και εντοπίζοντας κοντινά πυρηνικά καταφύγια.
Ένα πυρηνικό καταφύγιο είναι ένας κλειστός χώρος ειδικά σχεδιασμένος για την προστασία των καταφυγόντων σε αυτό από ραδιενεργά συντρίμμια ή ραδιενεργό υλικό που διαχέεται στην ανώτερη ατμόσφαιρα ύστερα από μια πυρηνική έκρηξη. Πολλά καταφύγια αυτού του είδους κατασκευάστηκαν ως μέτρα πολιτικής προστασίας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.