Η Ρωσία θα κατασκευάσει όπλα νέας γενιάς που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και εναντίον της Δύσης, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο “εχθρός” δεν βρίσκεται μόνο στο Κίεβο, αλλά και στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου που έχουν “ορκιστεί πίστη στους σημερινούς ναζί”.

Η Ρωσία, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, εντείνει την παραγωγή όπλων νέας γενιάς που θα μπορούσαν δυνητικά να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Δύσης. Ο εχθρός δεν είναι οχυρωμένος μόνο στο “κυβερνείο του Κιέβου”, έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Telegram σήμερα, αναφερόμενος σε περιοχές της σημερινής Ουκρανίας που ανήκαν στη Ρωσική Αυτοκρατορία υπό τους τσάρους, σύμφωνα με δημοσίευμα της Welt.

Πιο συγκεκριμένα είπε ο Μεντβέντεφ:

«Υπάρχει επίσης στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και σε ένα σωρό άλλα μέρη που έχουν ορκιστεί πίστη στους σημερινούς ναζί», πρόσθεσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Γι’ αυτό η Ρωσία αυξάνει την «παραγωγή των πιο ισχυρών μέσων καταστροφής, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βασίζονται σε νέες βάσεις».

Υπερηχητικά όπλα, τα οποία η Μόσχα λέει ότι αναπτύσσει εδώ και χρόνια.

«Ψευδο-Ουκρανοί λυσσασμένοι μιγάδες με ρωσικά επώνυμα, πνιγμένοι στο τοξικό τους σάλιο, δηλώνουν ότι ο εχθρός τους βρίσκεται εντός των συνόρων της Ρωσίας, από τη Δύση μέχρι το Βλαδιβοστόκ.

Η λύσσα δεν έχει θεραπεία.

Είναι πολύ πιο δύσκολο για εμάς. Ο εχθρός μας έχει σκάψει όχι μόνο στην επαρχία Κιέβου της πατρίδας μας Μικρής Ρωσίας. Βρίσκεται στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και μια ολόκληρη σειρά από άλλα σύγχρονα μέρη που έχουν ορκιστεί από τους Ναζί.

Επομένως, αυξάνουμε την παραγωγή των πιο ισχυρών μέσων καταστροφής. Συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βασίζονται σε νέες αρχές».

Οι στρατιωτικές οπισθοδρομήσεις της Ρωσίας τους τελευταίους μήνες έχουν προκαλέσει ανησυχίες ότι θα μπορούσε να καταφύγει στο πυρηνικό της οπλοστάσιο για να αντιστρέψει την τάση. Την Τετάρτη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα μόνο ως απάντηση σε μια επίθεση. Δύο ημέρες αργότερα, δήλωσε ότι η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει το στρατιωτικό της δόγμα ώστε να συμπεριλάβει τη δυνατότητα προληπτικών χτυπημάτων εναντίον άλλων χωρών.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ χαρακτήρισε οποιαδήποτε συζήτηση για πυρηνικά όπλα, όσο αόριστη και αν είναι, “εντελώς ανεύθυνη”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!