Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, την ώρα που αυξάνονται οι φόβοι για μια κλιμακούμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, προειδοποίησε το Ισραήλ ότι «δεν θα μείνει αναπάντητη» η δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Σαγίντ Χασάν Νασράλα.

Καθώς τα ωστικά κύματα από την αεροπορική επιδρομή της Παρασκευής (27/9) που σκότωσε τον Νασράλα, αντηχούσαν στην περιοχή και το Ισραήλ συνέχισε να βομβαρδίζει στόχους στον Λίβανο, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ανακοίνωσε, το Σάββατο (28/9) πενθήμερο επίσημο πένθος και κάλεσε σε επείγουσα συνεδρίαση του 57μελούς Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

Το Ιράν ζήτησε να συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις ενέργειες του Ισραήλ στον Λίβανο και σε ολόκληρη την περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ τέθηκαν επίσης σε ύψιστο συναγερμό για πιθανά αντίποινα, καθώς οι εμπειρογνώμονες προειδοποίησαν ότι η περιοχή αντιμετωπίζει διάφορα σενάρια μετά τη δολοφονία του Νασράλα, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου διεύρυνσης του πολέμου που θα μπορούσε να παρασύρει το Ιράν, τον κύριο υποστηρικτή της Χεζμπολάχ, σε άμεση σύγκρουση με το Ισραήλ.