ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

O Αμερικανός γερουσιαστής Ρ.Μενέντεζ και η σύζυγός του κατηγορούνται για διαφθορά – Βρήκαν ράβδους χρυσού στο σπίτι του

Ο Ρ.Μενέντεζ και η σύζυγός του αντιμετωπίζουν τρεις ποινικές κατηγορίες ο καθένας

O Αμερικανός γερουσιαστής Ρ.Μενέντεζ και η σύζυγός του κατηγορούνται για διαφθορά – Βρήκαν ράβδους χρυσού στο σπίτι του

Ο Αμερικανός Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και η σύζυγός του, Ναντίν κατηγορούνται για αδικήματα δωροδοκίας σε σχέση με τις επαφές τους με τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ, ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή (22/9) οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι οι δωροδοκίες περιλάμβαναν μετρητά, χρυσό, πληρωμές για στεγαστικό δάνειο, αποζημίωση για εργασία με ελάχιστες απαιτήσεις, πολυτελές όχημα και άλλα πράγματα αξίας.

Το FBI και η IRS (το αντίστοιχο ΣΔΟΕ) διερεύνησαν επίσης εάν ο προγραμματιστής Φρεντ Ντέιμπς έδωσε στη σύζυγό του Μπομπ Μενέντεζ, Ναντίν ράβδους χρυσού αξίας 400.000 δολαρίων.

Ο Μενέντεζ και η σύζυγός του αντιμετωπίζουν τρεις ποινικές κατηγορίες ο καθένας.

Οι κατηγορίες 

Η απαγγελία κατηγοριών ήταν το επόμενο βήμα μιας μεγάλης έρευνας ομοσπονδιακών εισαγγελέων στο Μανχάταν.

Το κατηγορητήριο κατονομάζει επίσης την 56χρονη σύζυγο του γερουσιαστή Ναντίν Μενέντεζ, και έναν επιφανή εργολάβο ακινήτων του Νιου Τζέρσεϊ, τον Φρεντ Ντάιμπες, που τον κατηγορεί για συμμετοχή στο σχέδιο διαφθοράς. Επίσης κατηγορείται ο Wael Hana, μακροχρόνιος φίλος της κυρίας Μενέντεζ που ίδρυσε επιχείρηση πιστοποίησης κρέατος χαλάλ στο Νιου Τζέρσεϊ κι άλλος ένας επιχειρηματίας.

Εδώ και καιρό είχε γίνει γνωστό ότι ο Μπομπ Μενέντεζ βρισκόταν υπό ομοσπονδιακό έλεγχο. Ο ίδιος είχε δηλώσει πρόθυμος να βοηθήσει τις Αρχές και εμφανιζόταν βέβαιος ότι το θέμα θα «κλείσει με επιτυχία».

Είχε προβλήματα με τον νόμο και στο παρελθόν

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπομπ Μενέντεζ είχε κατηγορηθεί για δωροδοκία. Σύμφωνα με την τότε υπόθεση, ο γερουσιαστής είχε «συναλλαγές» με πλούσιο οφθαλμίατρο για πολιτικές χάρες, με δώρα αξίας σχεδόν 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Η δίκη για διαφθορά έληξε με κακοδικία τον Νοέμβριο του2017, αφού οι ένορκοι δήλωσαν ότι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν με ετυμηγορία. Αργότερα ο δικαστής αθώωσε τον Μενέντεζ από αρκετές κατηγορίες και το υπουργείο Δικαιοσύνης απέρριψε τις υπόλοιπες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.