ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο αρχηγός του ΓΕΣ των ΗΠΑ Μ.Μίλεϊ στην τελευταία πιστή σύμμαχο στη Μέση Ανατολή: Επίσκεψη στο Aμμάν της Ιορδανίας

«Οι ιορδανικές ένοπλες δυνάμεις είναι πολύ επαγγελματικές και έτοιμες»

Ο αρχηγός του ΓΕΣ των ΗΠΑ Μ.Μίλεϊ στην τελευταία πιστή σύμμαχο στη Μέση Ανατολή: Επίσκεψη στο Aμμάν της Ιορδανίας

Την τελευταία πιστή σύμμαχο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, την Ιορδανία, επισκέφτηκε ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ Μαρκ Μίλεϊ. 

Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ τόνισε κατά την επίσκεψή του στην Ιορδανία ότι η Ουάσινγκτον δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τη Μέση Ανατολή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιορδανικά μέσα ενημέρωσης, ο Μαρκ Μίλεϊ δήλωσε: «Η Ιορδανία είναι ένας από τους καλύτερους φίλους της Αμερικής στη Μέση Ανατολή και οι στρατιωτικές σχέσεις μεταξύ της Ιορδανίας και της Αμερικής είναι πολύ ισχυρές. Οι ιορδανικές ένοπλες δυνάμεις είναι πολύ επαγγελματικές και έτοιμες και ο αμερικανικός στρατός παρέχει εκπαίδευση, συμβουλές και στρατιωτικό εξοπλισμό σε αυτές τις δυνάμεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μέση Ανατολή είναι πολύ σημαντική για την Αμερική και δεν μπορεί ποτέ να φανταστεί κανείς ότι η Αμερική θα εγκαταλείψει τη Μέση Ανατολή. Ο αριθμός των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή θα μειωθεί ή θα αυξηθεί ανάλογα με το μέγεθος των απειλών. Παρά την καταστροφή του χαλιφάτου του ISIS, η ομάδα αυτή και η ιδεολογία της δεν έχουν τελειώσει ακόμη. Οι τρομοκράτες βρίσκονται στη συριακή έρημο και εν μέρει στο Ιράκ, και αυτό αποτελεί απειλή για την Ιορδανία.

Να σημειώσουμε εδώ ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις η Ιορδανία είναι η τελευταία πιστή σύμμαχος των ΗΠΑ, καθώς και η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να μπει στους BRICS. Να τονίσουμε ότι στην Ιορδανία υπάρχει ισχυρή επιρροή από τη Σουηδική Αραβία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος δήλωσε: «Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι η κύρια προτεραιότητα της Αμερικής. Ο αριθμός των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία είναι μικρός και η απόσυρση των δυνάμεων αυτών από τη Συρία είναι μια πολιτική απόφαση που λαμβάνεται από τους πολιτικούς ηγέτες. Η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη Συρία έχει ως στόχο να διασφαλίσει την ήττα του ISIS. Ο αμερικανικός στρατός δεν θα επεκτείνει τη στρατιωτική του παρουσία στη Συρία!»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.