Ο ισραηλινός Στρατός το πρωί του Σαββάτου ανακοίνωσε τη εξόντωση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα κατά τη διάρκεια των χθεσινών βομβαρδισμών στη Βηρυτό.

Με μια λιτή, αρχική, ανάρτηση στον λογαριασμό τους στο Χ, οι IDF ανέφεραν πως «ο Χασάν Νασράλα δεν θα μπορεί πλέον να τρομοκρατεί τον κόσμο».

Στο μεταξύ, τις τελευταίες ώρες πλήθαιναν οι εκτιμήσεις στο Ισραήλ πως ο Γενικός Γραμματέας και φυσικός ηγέτης της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε χθες από την επίθεση στα κεντρικά της οργάνωσης στη Νταχά της Βηρυτού.

Σύμφωνα με αναφορές, στην ίδια επίθεση σκοτώθηκαν ο διοικητής του νότιου μετώπου της οργάνωσης, Αλί Κάρτσι, καθώς και ο διοικητής της Δύναμης Κουντς στη Συρία και τον Λίβανο, Νιλ Φαρουσιάν.

Ο εκπρόσωπος των IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι το αρχηγείο της Χεζμπολάχ που δέχθηκε την επίθεση βρίσκεται κάτω από κτίρια κατοικιών και ότι προς το παρόν δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις οδηγίες της διοίκησης εσωτερικού.

Το πλήγμα για την Χεζμπολάχ είναι πολύ μεγάλο καθώς ο Χασάν Νασράλα θεωρούνταν ηγετική μορφή με μεγάλες ικανότητες.

Πάντως, μέχρι τώρα το Ισραήλ δεν έχει αναφερθεί καθόλου στους 300 με 400 αμάχους που έχουν χάσει την ζωή τους μετά από το χθεσινό χτύπημα.

Σε ό,τι αφορά την Χεζμπολάχ έχει ξεκινήσει τις επιθέσεις με ρουκέτες σε διάφορα μέρη του Ισραήλ, όπως και στην Σαμάρεια στην Δυτική όχθη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια πρόκειται περί σπασμωδικών κινήσεων που δεν μπορούν να απαντήσουν στην πραγματικότητα τα ισραηλινά πλήγματα.