ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «δανεικά κι αγύριστα» κι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα παίρνει» από τους βουλευτές του! Ωραία χώρα!

Κλιμάκωση στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ: Οι IDF βομβαρδίζουν θέσεις της Χεζμπολάχ (βίντεο)

Η Χεζμπολάχ ισχυρίστηκε ότι προκάλεσε την προηγούμενη μέρα απώλειες στα ισραηλινά στρατεύματα

Κλιμάκωση στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ: Οι IDF βομβαρδίζουν θέσεις της Χεζμπολάχ (βίντεο)

Oι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) βομβαρδίζουν θέσεις της σιιτικής Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

Όπως αναφέρει το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μαγιαντίν, η ισραηλινή Αεροπορία έπληξε δυο χωριά στον νότιο Λίβανο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον των κοινοτήτων Καφρ Σούμπα και Οντάισα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Επίσης, ισραηλινό drone επιτέθηκε κατά φάλαγγας της Χεζμπολάχ  στην Ναμπά αλ Φαγουάρ στη Συρία κοντά στην Κουνέιτρα.

Την Τετάρτη, η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι είχε πραγματοποιήσει αρκετές επιθέσεις σε ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου.

Συγκεκριμένα η σιιτική στρατιωτική και πολιτική οργάνωση με βάση το Λίβανο ανέφερε ότι πραγματοποίησε 6 επιθέσεις την Τετάρτη σε ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις κατά μήκος των συνόρων χρησιμοποιώντας κατευθυνόμενους πυραύλους, πολυβόλα και όλμους 57 χιλιοστών.

Μαχητές επιτέθηκαν σε ένα ισραηλινό τανκ στο Ελ Ραχιμπ, ένα παρατηρητήριο στη Μανάρα και σε στρατιωτικές θέσεις σε άλλες τέσσερις περιοχές, είπε η οργάνωση.

Οι επιθέσεις έγιναν στην ανατολική και δυτική πλευρά των συνόρων. Τρεις μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν, είπε η οργάνωση χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Χεζμπολάχ ισχυρίστηκε ότι προκάλεσε απώλειες στα ισραηλινά στρατεύματα.

Ο ισραηλινός Στρατός ανέφερε πως ανταπέδωσε πυρά εναντίον θέσεών του στη Ζαρίτ και έπειτα από εκτοξεύσεις αντιαρματικών πυραύλων εναντίον των κιμπούτς Μανάρα και Ρος ΧαΝίκρα κοντά στα σύνορα, διαμηνύοντας πως θα συνεχίσει να «πλήττει (…) στόχους που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εννέα ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από λιβανέζικο έδαφος πέρασαν στο βόρειο Ισραήλ την Τετάρτη, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός Στρατός. Τέσσερις από τους πύραυλους αναχαιτίστηκαν από την Συστοιχία Εναέριας Άμυνας του IDF, ανέφερε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.