ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο.Μπερνς της CIA: «Ούτε το Ισραήλ ούτε το Ιράν θέλουν ολοκληρωτική σύγκρουση»

«Εμείς αντιμετωπίζουμε τον πολύ πραγματικό κίνδυνο μιας περαιτέρω περιφερειακής κλιμάκωσης της σύγκρουσης», είπε ο Μπερνς

Ο.Μπερνς της CIA: «Ούτε το Ισραήλ ούτε το Ιράν θέλουν ολοκληρωτική σύγκρουση»

O επικεφαλής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, επικαλούμενος πληροφορίες από την κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών εξέφρασε την πεποίθηση ότι ούτε το Ισραήλ ούτε το Ιράν θέλουν «ολοκληρωτική σύγκρουση», ωστόσο πρόσθεσε πως πάντα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αυτός ο υπολογισμός να είναι εσφαλμένος.

«Εμείς αντιμετωπίζουμε τον πολύ πραγματικό κίνδυνο μιας περαιτέρω περιφερειακής κλιμάκωσης της σύγκρουσης», είπε ο Μπερνς κατά τη διάρκεια συνεδρίου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το CBS News.

Ακόμη, υποστήριξε ότι το Ισραήλ «ζυγίζει πολύ προσεκτικά» το πώς θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία η Τεχεράνη εκτόξευσε περίπου 200 βαλλιστικούς πυραύλους, αλλά προειδοποιεί ότι υπάρχει πιθανότητα για «λανθασμένες εκτιμήσεις». «Η Μέση Ανατολή είναι ένα μέρος όπου συμβαίνουν συνεχώς περίπλοκα πράγματα», λέει.

Ο Μπερνς ανέφερε, ακόμη, ότι ενώ η ιρανική επίθεση αποκάλυψε κάποιους περιορισμούς στις στρατιωτικές δυνατότητες του Ιράν, «αυτό δεν σημαίνει ότι οι δυνατότητες αυτές δεν είναι ακόμη αρκετά ισχυρές και είναι κάτι που όχι μόνο το Ισραήλ, αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους».

Όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ο Μπερνς είπε ότι φάνηκε να έχει επιταχυνθεί, αλλά δεν έδειξε ότι το Ιράν έχει αλλάξει απόφαση αναφορικά με την αναστολή της οπλοποίησής του.

Όσον αφορά τη Γάζα, ο Μπερνς τόνισε ότι οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας για τους ομήρους και την κατάπαυση του πυρός είναι «άπιαστες» μέχρι στιγμής, αν και έχουν πλησιάσει κατά καιρούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το τι διακυβεύεται στη Γάζα διαμορφώνεται από την πολιτική βούληση», πρόσθεσε ο επικεφαλής της CIA. «Στο τέλος, δεν πρόκειται μόνο για αγκύλες σε κείμενα ή δημιουργικές φόρμουλες όταν προσπαθείς να διαπραγματευτείς μια συμφωνία ομηρίας και κατάπαυσης του πυρός. Πρόκειται για ηγέτες που πρέπει τελικά να αναγνωρίσουν ότι δεν πάει άλλο, ότι το τέλειο σπάνια υπάρχει στο μενού, ειδικά στη Μέση Ανατολή. Και στη συνέχεια πρέπει να πας να κάνεις δύσκολες επιλογές και κάποιους συμβιβασμούς προς το συμφέρον και μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής σταθερότητας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.