Τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον δύο εμπορικών πλοίων κατήγγειλε χθες Δευτέρα ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Αντρίι Σιμπίχα, κάνοντας λόγο για «σκόπιμη τρομοκρατική τακτική».

«Σε μόλις δυο ημέρες, από ρωσικές επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους καταστράφηκαν δύο εμπορικά φορτηγά πλοία στην Οδησσό», έγραψε ο Σιμπίχα σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter). «Πρόκειται για σκόπιμη τρομοκρατική τακτική. Πρέπει να ενωθούν οι δυνάμεις όλων των υπεύθυνων κρατών και οργανισμών για να διαφυλαχθεί η ελεύθερη ναυσιπλοΐα στη Μαύρη Θάλασσα και η παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια», σημείωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας.

Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες ήταν ο απολογισμός ρωσικής πυραυλικής επίθεσης εναντίον εμπορικού πλοίου με σημαία Παλάου στο λιμάνι της Οδησσού, ανακοίνωσε νωρίτερα μέσω Telegram ο περιφερειάρχης Ολέχ Κίπερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ήταν η δεύτερη επίθεση εναντίον φορτηγού πλοίου στη νότια Ουκρανία, σε ένα 48ωρο. Η ουκρανική κυβέρνηση ενημέρωσε πως ρωσικός πύραυλος προκάλεσε ζημιές την Κυριακή σε εμπορικό πλοίο με σημαία της Ομοσπονδίας Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις, το οποίο ήταν φορτωμένο με καλαμπόκι, στο λιμάνι του Πιβντένι.