ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν καλεί την «Ομάδα της Αστάνα» να συμμαχήσουν κατά του Ισραήλ για να σωθεί η Συρία

Καλεί σε ενεργό εμπλοκή Ρωσία, Ιράν και Συρία

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν καλεί την «Ομάδα της Αστάνα» να συμμαχήσουν κατά του Ισραήλ για να σωθεί η Συρία

H ισραηλινή εισβολή στην Συρία βρίσκεται στην δεύτερη ημέρα της, με τον Τούρκο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (που έχει εισβάλει στην βόρεια Συρία, αλλά θεωρητικά έχει συμφωνήσει να αποχωρήσει) να καλεί την Ομάδα της Αστάνα «σε δράση κατά του Ισραήλ».

Συγκεκριμένα δήλωσε δηλώνει ότι «Η Ρωσία, το Ιράν και η Συρία θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να προστατεύσουν την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας».

Και συνέχισε λέγοντας: «Είναι σημαντικό η Ρωσία, το Ιράν και η Συρία να λάβουν πιο αποτελεσματικά μέτρα εναντίον αυτής της κατάστασης, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας».

O ισραηλινός Στρατός (IDF) εισέβαλε στην Συρία από τα Υψώματα του Γκολάν (Golan Heights) και προέλαυσαν προς τον οικισμό Κουαντάνα (Kwadana) κτυπώντας τα συριακά φυλάκια της περιοχής και βάλλοντας του κυβερνείου της Κουνέιτρα.

Τα Υψώματα του Γκολάν είναι συριακό έδαφος κατεχόμενο από το Ισραήλ μετά την ήττα των Σύρων στον πόλεμο του 1967.

Αρκετά τετραγωνικά χιλιόμετρα συριακής επικράτειας πέρασαν ήδη υπό τον έλεγχο των ισραηλινών δυνάμεων.

Ο Τούρκος πρόεδρος απευθύνεται στην Ομάδα της Αστάν», η οποία ιδρύθηκε το 2017 κατόπιν προτροπής της Ρωσίας και κατάφερε να φέρει στο ίδιο τραπέζι Συρία και Τουρκία -αν και πρόκειται για σχέση «θύτη-θύματος»- αλλά πέτυχε την ειρήνευση στην Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.