ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο στρατός του Ισραήλ εξαπέλυσε πλήγμα σε κέντρο διοίκησης της Χαμάς σε σχολείο

Δεν έχει γνωστός ο απολογισμός της επίθεσης

Ο στρατός του Ισραήλ εξαπέλυσε πλήγμα σε κέντρο διοίκησης της Χαμάς σε σχολείο

Πλήγμα εναντίον κέντρου διοίκησης της Χαμάς, το οποίο ήταν εγκατεστημένου, κατ’ αυτές, σε κτίριο στην πόλη της Γάζας όπου λειτουργούσε σχολείο εξαπέλυσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Το εν λόγω κτίριο έχει μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας εσωτερικά εκτοπισμένων εξαιτίας του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, που συμπληρώνει 11 μήνες.

Δεν έχει γνωστός ο απολογισμός της επίθεσης.

«Τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποιούσαν το κέντρο διοίκησης και ελέγχου για να σχεδιάζουν και να εκτελούν τρομοκρατικές επιθέσεις» εναντίον στρατευμάτων και «του κράτους του Ισραήλ», κατά την ανακοίνωση των ισραηλινών αρχών.

Η ισραηλινή Αεροπορία διεξήγαγε «πλήγμα ακριβείας εναντίον τρομοκρατών που δρούσαν» μέσο στο σχολείο λαμβάνοντας «μέτρα για τη μείωση του κινδύνου να πάθουν κακό άμαχοι», ιδίως με τη «χρήση πυρομαχικών ακριβείας, την επιτήρηση από αέρος και τη συλλογή επιπρόσθετων πληροφοριών».

Την 20ή Αυγούστου, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έπληξε επίσης «κέντρο διοίκησης» της Χαμάς στην πόλη της Γάζας, όμως σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές στόχος ήταν σχολικό κτίριο που φιλοξενούσε εκατοντάδες εκτοπισμένους. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ισραήλ λέει πως πλήττει σχολικές υποδομές διότι χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς, κατηγορώντας το παλαιστινιακό κίνημα πως χρησιμοποιεί άμαχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Το παλαιστινιακό κίνημα το διαψεύδει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.