ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο στρατός του Ισραήλ παραδέχτηκε ότι σκότωσε «κατά λάθος» 3 ομήρους της Χαμάς (βίντεο)

Στις 10 Νοεμβρίου 2023, μετά από αεροπορική επιδρομή

Ο στρατός του Ισραήλ παραδέχτηκε ότι σκότωσε «κατά λάθος» 3 ομήρους της Χαμάς (βίντεο)

Σχεδόν έναν χρόνο μετά από μία αεροπορική επιδρομή στην Λωρίδα της Γάζας (στις 10 Νοεμβρίου 2023), οι δυνάμεις του Ισραήλ παραδέχτηκαν πως σκότωσαν «κατά λάθος» τρεις ομήρους της Χαμάς.

Ειδικότερα, οι IDF ανακοίνωσαν ότι τρεις όμηροι που έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας τον περασμένο Νοέμβριο, «πιθανόν» να σκοτώθηκαν από ισραηλινό χτύπημα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας για τις συνθήκες του θανάτου τους.

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι οι τρεις σκοτώθηκαν έπειτα από αεροπορική επιδρομή του στρατού στις 10 Νοεμβρίου 2023», ανέφερε, μεταξύ άλλων,  ο ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωσή του.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τους στρατιωτικούς Νικ Μπέιζερ και Ρον Σέρμαν και τον Γαλλοϊσραηλινό Ελιά Τολεντανό, τις σορούς των οποίων ανέκτησε το Ισραήλ τον Δεκέμβριο στη Γάζα, όπου κρατούνταν όμηροι.

Ο στρατός τόνισε ότι οι όμηροι σκοτώθηκαν «κατά τη διάρκεια επιχείρησης εξόντωσης του διοικητή της Βόρειας Ταξιαρχίας της Χαμάς, Αχμέντ Γκαντούρ».

«Η έρευνα δείχνει ότι οι τρεις όμηροι κρατούνταν σε στο δίκτυο με υπόγειες σήραγγες, μέσα στις οποίες δρούσε ο Γκαντούρ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, όπου διευκρινίζεται ότι ο στρατός δεν είχε «καμία πληροφορία για την παρουσία ομήρων στο σημείο που στόχευε» το πλήγμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι IDF παραδέχονται ότι σκότωσαν «κατά λάθος» κάποιους από τους ομήρους της Χαμάς, καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας είχαν χάσει τη ζωή τους από ισραηλινά πυρά οι Γιοτάμ Χαΐμ, Αλόν Σάμριζ, Σάμερ αλ-Ταλάλκα, τους οποίους πυροβόλησαν ισραηλινοί στρατιώτες, περνώντας τους για μαχητές της παλαιστινιακής παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Από την ημέρα της αιματηρής, πολύνεκρης επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023, μέχρι και σήμερα, είναι επιβεβαιωμένο ότι στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί 27 όμηροι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως αντίποινα της εν λόγω επίθεσης, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν 1.205 άνθρωποι, στην συντριπτική πλειοψηφία τους άμαχοι, το Ισραήλ πραγματοποιεί έκτοτε στρατιωτική εκστρατεία στον παλαιστινιακό θύλακα, από την οποία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 41.206 άνθρωποι, στην συντριπτική πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.