Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγόρησε σήμερα τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, για επικείμενα χτυπήματα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας.

«Έλαβα πρόσφατα και άλλες ανησυχητικές πληροφορίες από τις υπηρεσίες πληροφοριών μας ότι ο Πούτιν φαίνεται να σχεδιάζει επιθέσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις μας και τις υποδομές τους», είπε ο Ζελένσκι κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ακόμη ο Ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε αμφιβολίες για το «αληθινό ενδιαφέρον» μιας ώθησης από την Κίνα και τη Βραζιλία προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, λέγοντας:

«Δεν θα αυξήσετε την ισχύ σας εις βάρος της Ουκρανίας».

«Όταν κάποιοι προτείνουν εναλλακτικές, σχέδια διευθέτησης με μισή καρδιά, λεγόμενες δέσμες προτάσεων, όχι μόνο αδιαφορούν για τα συμφέροντα και την οδύνη των Ουκρανών αλλά δίνουν στον (Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ) Πούτιν πολιτικό χώρο για να συνεχίσει τον πόλεμο», είπε.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε επίσης πως η χώρα του «δεν θα δεχθεί ποτέ» μια συμφωνία ειρήνης που θα της επιβληθεί από τις μεγάλες δυνάμεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταγγέλλοντας «τους αποικιοκρατικούς πολέμους και τις συνωμοσίες των μεγάλων δυνάμεων εις βάρος των μικρών» χωρών, ο Ουκρανός πρόεδρος είπε πως «οι Ουκρανοί δεν θα αποδεχθούν ποτέ μια ενδεχόμενη συμφωνία ειρήνης με τη Μόσχα η οποία θα τους επιβληθεί».