Ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου ισχυρίζεται ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα είχε συμφωνήσει σε μια εκεχειρία 21 ημερών που προωθήθηκε από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία λίγες μέρες πριν σκοτωθεί από το Ισραήλ, σε μια μαζική επίθεση στη Βηρυτό.

«Ο Νασράλα συμφώνησε, συμφώνησε», είπε ο Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ στην Κριστιάν Αμανπούρ σε συνέντευξή του στο CNN που μεταδόθηκε την Τετάρτη. Και συνέχισε: «Συμφωνήσαμε απόλυτα. Ο Λίβανος συμφώνησε σε κατάπαυση του πυρός αλλά σε διαβούλευση με τη Χεζμπολάχ. Ο πρόεδρος της [Βουλής του Λιβάνου] κ. Nαμπίχ Μπέρι διαβουλεύτηκε με τη Χεζμπολάχ και ενημερώσαμε τους Αμερικανούς και τους Γάλλους τι συνέβη. Και μας είπαν ότι ο κ. [Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν] Νετανιάχου συμφώνησε επίσης με τη δήλωση που εξέδωσαν και οι δύο πρόεδροι [Μπάιντεν και Μακρόν.]

Ο Χαμπίμπ είπε ότι ο ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου Άμος Χοστάιν επρόκειτο να μεταβεί στον Λίβανο για να διαπραγματευτεί την κατάπαυση του πυρός. Μας είπαν ότι ο Νετανιάχου συμφώνησε σε αυτό και έτσι πήραμε και τη συμφωνία της Χεζμπολάχ σε αυτό και ξέρετε τι συνέβη από τότε.

Ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, φέρεται να είπε την Κυριακή ότι το Ιράν απέφυγε να προχωρήσει σε αντίποινα για την ισραηλινή δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη, λόγω των «εντελώς ψευδών» υποσχέσεων των ΗΠΑ και της Ευρώπης ότι επίκειται κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το να δοθεί περισσότερος χρόνος σε τέτοιους εγκληματίες θα τους ενθαρρύνει να διαπράξουν ακόμη περισσότερες φρικαλεότητες», είπε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.