ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Οι ΗΠΑ γεμίζουν με Patriot-THAAD την Μ.Ανατολή – Το Ισραήλ περιμένει μετά τις απειλές Χαμάς και Χεζμπολάχ

Σε κατάσταση επιφυλακής τέθηκαν και Αμερικανοί στρατιώτες

Οι ΗΠΑ γεμίζουν με Patriot-THAAD την Μ.Ανατολή – Το Ισραήλ περιμένει μετά τις απειλές Χαμάς και Χεζμπολάχ

Ολόκληρη η Μέση Ανατολή κινδυνεύει με ανάφλεξη με τις πλευρές να σταθμίζουν και να προβαίνουν σε κινήσεις ενίσχυσης των θέσεών τους σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι «σκακιού».

Οι ΗΠΑ δεν θέλησαν να κατονομάσουν Χαμάς-Χεζμπολάχ αλλά εμμέσως δηλώνουν ότι βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο του Ιράν και αυτό τρομάζει την στρατιωτική διοίκηση στο Ισραήλ που έχει βρεθεί με επιστρατευμένο σχεδόν το 10% του ενεργού εργατικού πληθυσμού και να μην μπορεί ακόμα να αποφασίσει πότε θα πραγματοποιήσει μια εισβολή στην Γάζα καθώς το βόρειο μέτωπο (Χεζμπολάχ) και οι πύραυλοι του Ιράν αποτελούν μεγάλο ανασταλτικό παράγοντα.

Άλλωστε οι χθεσινές δηλώσεις των δύο οργανώσεων δεν αφήνουν περιθώρια παρανόησης σε αυτή την χρονική περίοδο.

Έτσι ως σημείο στήριξης το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ως απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμερικανικών στρατευμάτων ως κύριο λόγο, ανακοίνωσε την αποστολή αντιπυραυλικού συστήματος THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) και περισσότερων Patriot στη Μέση Ανατολή.

«Κατόπιν διεξοδικών συζητήσεων με τον πρόεδρο Μπάιντεν σχετικά με πρόσφατα κλιμακούμενες ενέργειες από το Ιράν και από προσκείμενες (στην Τεχεράνη) δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, διέταξα σήμερα σειρά πρόσθετων μέτρων για την περαιτέρω ενίσχυση των θέσεων» των ΗΠΑ στην περιοχή, αναφέρει η ανακοίνωση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ γνωστοποίησε επίσης ότι έθεσε σε κατάσταση επιφυλακής επιπλέον στρατιωτική δύναμη, η οποία θα είναι έτοιμη να αναπτυχθεί στην περιοχή εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Δεν υπεισήλθε ωστόσο σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών όπως επίσης δεν θέλησε να κατονομάσει την Χεζμπολάχ.

Θυμίζουμε ότι αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, σεΐχης Ναΐμ Κασέμ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του το πρωί του Σαββάτου (21/10), τόνισε ότι «βρισκόμαστε στην καρδιά του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς».

Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι το Ισραήλ θα πληρώσει υψηλό τίμημα όταν θα ξεκινήσει τη χερσαία επίθεσή του στη Γάζα.

Την ίδια στιγμή η Ισλαμική Τζιχάντ δείχνει τα τούνελ της Γάζας και μερικά από τα όπλα της και λέει στου Ισραηλινούς: «Σας περιμένει η κόλαση!».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.