ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μεγάλες οι καταστροφές και από την ουκρανική επίθεση στο Τόπορετς – Τι κατέγραψαν οι αμερικανικοί δορυφόροι

Αναφορές ότι υπήρχαν σιλό βαλλιστικών πυραύλων RS-28 Sarmat

Μεγάλες οι καταστροφές και από την ουκρανική επίθεση στο Τόπορετς – Τι κατέγραψαν οι αμερικανικοί δορυφόροι

Νέα στοιχεία για τις ουκρανικές επιθέσεις κατά ρωσικών αποθηκών πυρομαχικών έρχονται στη δημοσιότητα από τις επιθέσεις σε  Τιχορέτσκ της Περιφέρειας του Κρασνοντάρ και Τόπορετς της Περιφέρειας του  Tver, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση 1.300 χλμ. μεταξύ τους.

Σύμφωνα με αυτές η έκταση των καταστροφών από την επίθεση στην πόλη Τόροπετς της Περιφέρειας του Tver, η οποία βρίσκεται 1.332 χλμ. βόρεια από την Περιφέρεια του Κρασνοντάρ,  είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή που σημειώθηκε στο  Τιχορέτσκ.

Να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες που έρχονται από την Ρωσία είναι κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο και ότι γίνεται γνωστό για την έκταση των καταστροφών είναι μόνο από δυτικές ή ουκρανικές πηγές.

Όπως αναφέρεται βλήματα πυροβολικού συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να εκρήγνυνται στην  23η Κύρια Διεύθυνση Πυραύλων και Πυροβολικού (GRAU) των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Χθες το βράδυ δέχτηκε επίθεση από ουκρανικά drones.

Οι λεπτομέρειες  της επίθεσης κοινοποιήθηκαν από το ρωσικό κανάλι Telegram «VChK-OGPU», το οποίο πιστεύεται ότι σχετίζεται με τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες.

Υπάρχουν πολύ λίγα πλάνα από το σημείο της έκρηξης, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται για αποκάλυψη στρατιωτικών μυστικών.

Ωστόσο, οι δορυφόροι της NASA έχουν ήδη καταγράψει θερμικές υπογραφές στο έδαφος της στρατιωτικής βάσης, οι οποίες υποδηλώνουν μεγάλης κλίμακας πυρκαγιές και εκρήξεις. Οι τοπικές αρχές τηρούν σιωπή.

Σύμφωνα με το VChK-OGPU, οι ντόπιοι ονόμασαν τη στρατιωτική εγκατάσταση “Kapai”.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επείγουσα εκκένωση του σταθμού Staraya Toropa, τα δρομολόγια τρένων που διέρχονταν  από αυτόν τον οικισμό έχουν ακυρωθεί. Κάτοικοι αναφέρουν ότι ισχυρότατες εκρήξεις εξακολουθούν να συγκλονίζουν τη γύρω περιοχή.

Τα «μανιτάρια» υψώνονται τεράστια πάνω από το έδαφος.. Μερικοί από τους στρατιώτες διέφυγαν τη νύχτα, εγκαταλείποντας τα αυτοκίνητα με τα οποία έφτασαν για υπηρεσία. «Τα πάντα καίγονται», είπε η πηγή.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι στη βάση θα μπορούσαν να αποθηκευτούν πιο βαριά  όπλα από τα κανονικά πυρομαχικά πυροβολικού. Οι κάτοικοι της περιοχής απομακρύνονται μόνοι τους, φοβούμενοι μια ισχυρότερη έκρηξη.

«Η μονάδα περιβάλλεται από φράχτη, είναι μυστική. Βρίσκεται μεταξύ Toropets και Staraya Toropa… Όσοι ήταν εκεί λένε ότι υπάρχουν σιλό πυραύλων. Τον Μάιο τένα drone έπεσε εκεί. Ο στρατός είπε τότε ότι αν είχαν εκραγεί, τα πάντα σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων  θα είχαν ανατιναχθεί. Λένε ότι υπάρχει ένας πύραυλος “Satana” (διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος -) σε υπηρεσία εκεί», είπε η πηγή.

Πρόσθεσε ότι μια μυστική σιδηροδρομική γραμμή διέρχεται από τη βάση, η οποία δεν σημειώνεται στους χάρτες. Προφανώς χρησιμοποιήθηκε για την προμήθεια πυρομαχικών, μεταξύ άλλων από τη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με το κανάλι, όταν η βάση δέχθηκε επίθεση, οι στρατιωτικοί τράπηκαν σε φυγή, εγκαταλείποντας τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.