Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι διέσωσαν έναν άνδρα, το σκάφος του οποίου περιπλανιόταν επί 67 ημέρες στα νερά του Ειρηνικού.

Μάλιστα ο άνδρας μετέφερε στο σκάφος του τις σορούς του αδελφού και του ανιψιού του, οι οποίο πέθαναν κατα τη διάρκεια της δοκιμασίας.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν έναν αδύνατο, με μακριά γενειάδα άνδρα που φορούσε μπουφάν με κουκούλα και πορτοκαλί γιλέκο έκτακτης ανάγκης σε ένα πλοιάριο που έμοιαζε με καταμαράν.

">

«Στις 14 Οκτωβρίου, ένα σκάφος εντοπίστηκε στα ύδατα της θάλασσας του Οχότσκ», ανέφεραν οι νομικές αρχές της Άπω Ανατολής της Ρωσίας στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας επέζησε», πρόσθεσε το περιφερειακό γραφείο του εισαγγελέα. Νεκροί είναι αδελφός και ο 15χρονος ανιψιός του επιζώντα.

Το σκάφος με τον άνδρα και τις σορούς εντοπίστηκε από ψαράδες κοντά στο χωριό Ουστ-Χαϊρούζοβο, στα ανοικτά των ακτών της χερσονήσου Καμτσάτκα.

Το ρωσικό κανάλι SHOT Telegram ανέφερε ότι το σκάφος βρέθηκε περίπου 1.000 χιλιόμετρα (621 μίλια) από τον αρχικό του προορισμό.

Οι νομικές αρχές δήλωσαν ότι δύο άνδρες, συνοδευόμενοι από τον 15χρονο γιο του ενός, απέπλευσαν στις 9 Αυγούστου από ένα ακρωτήριο στο Κράι Χαμπάροφσκ της περιοχής, με προορισμό την πόλη Όκα στη νήσο Σαχαλίνη.

«Μετά από λίγο, η επαφή μαζί τους χάθηκε, η θέση τους παρέμεινε άγνωστη», πρόσθεσαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο επιζών, ηλικίας 46 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Είναι σοβαρά αφυδατωμένος και εξαντλημένος και έχασε περίπου 50 κιλά κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς του.