ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Οι Βρετανοί «ονειρεύονται» πτώση του Β.Πούτιν: «Μόνο έτσι θα έρθει η “δημοκρατία” στην Ρωσία»

Τι λέει ένας φανατικός πολέμιος του Ρώσου προέδρου

Οι Βρετανοί «ονειρεύονται» πτώση του Β.Πούτιν: «Μόνο έτσι θα έρθει η “δημοκρατία” στην Ρωσία»

Ο Βλαντίμιρ Καρά-Μούρζα, ένας Βρετανορώσος που αυτοπεριορίζεται ως «ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία» που ανταλλάχθηκε με άλλους κατασκόπους  με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, θεωρεί ότι η πτώση του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι «αναπόφευκτη».

Ο 43χρονος, εξέτισε δύο χρόνια  ση φυλακή επειδή μίλησε κατά του πολέμου στην Ουκρανία. Παρέμεινε κρατούμενος σε μια φυλακή ύψιστης ασφαλείας στη Σιβηρία προτού απελευθερωθεί.

Μιλώντας στον Independent, ωστόσο, επιμένει πως η πτώση του Βλαντιμίρ Πούτιν θα έρθει, ακόμα και αν ο Ρώσος ηγέτης σκοτώσει όλους όσους αντιστέκονται στο καθεστώς του, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου και του ηγέτη τς αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι.

«Ακόμη και αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν σκοτώσει όλους εμάς, τους σημερινούς ηγέτες της αντιπολίτευσης, άλλοι θα έρθουν στη θέση μας», λέει.

«Θα είναι άλλοι από τη νεότερη γενιά. Οι άνθρωποι που προσήλθαν κατά δεκάδες χιλιάδες στη νεκρώσιμη πομπή του Αλεξέι Ναβάλνι στη Μόσχα νωρίτερα φέτος. Οι άνθρωποι που άφησαν αυτά τα λουλούδια σε αυτοσχέδια μνημεία σε όλη τη χώρα. Θα έρθουν και θα πάρουν τη θέση μας για να βρουν μια δημοκρατική Ρωσία, ακόμη και όταν κανένας από εμάς δεν είναι εκεί», συνεχίζει ο Καρά – Μουρζά.

Σημειώνεται πως ο Βλαντίμιρ Καρά – Μουρζά, ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών και αυτή τη στιγμή βρίσκεται φυσικά στην Βρετανία, επέζησε από δύο απόπειρες δηλητηρίασης το 2015 και το 2017, οι οποίες, όπως λέει, ενορχηστρώθηκαν από το Κρεμλίνο, προτού καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκισης το 2022.

Ωστόσο, παρά τους κινδύνους, ο ίδιος θέλει να επιστρέψει στη Ρωσία, ευελπιστώντας ότι μια μέρα θα έρθει η «δημοκρατία» -έτσι όπως την αντιλαμβάνονται  στην Δύση-  στην πατρίδα του.

«Ξέρω ότι η Ρωσία θα είναι καλύτερα ως μια κανονική δημοκρατική χώρα και όχι ως μια αρχαϊκή, διεφθαρμένη δικτατορία που είναι σήμερα».

Επίσης, χαρακτηρίζει τα ερωτήματα σχετικά με το αν η Ρωσία μπορεί να είναι πραγματικά δημοκρατική ως «προσβλητικά».

Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση, δήλωσε στον Independent ότι πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Λάμι σκέφτονται μια διπλωματική στρατηγική, η οποία θα εστιάζει σε μια εποχή «μετά τον Πούτιν».

«Ο μόνος τρόπος για να έχουμε σταθερότητα, ασφάλεια, ειρήνη και δημοκρατία στην Ευρώπη μακροπρόθεσμα είναι να έχουμε μια ελεύθερη, ειρηνική και δημοκρατική Ρωσία», λέει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαστε η μεγαλύτερη χώρα στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένα γεωγραφικό γεγονός. Τίποτα δεν πρόκειται να το αλλάξει αυτό. Η Ρωσία δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Δεν πρόκειται να εξαφανιστεί, ακόμη και αν κάποιοι το επιθυμούν. Δεν πρόκειται να συμβεί. Αν πραγματικά αναζητούμε μια στρατηγική λύση για όλα αυτά, σε αντίθεση με το να παγώσουμε τα πάντα και να μεταθέσουμε το πρόβλημα στην επόμενη γενιά, όπως έχει γίνει τόσες φορές στο παρελθόν, τότε πρέπει να υπολογίσουμε σοβαρά τη Ρωσία», προσθέτει, αναφέροντας πως αυτός θα ήταν και ο μόνος τρόπος να διασφαλιστεί η ειρήνη στην Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.