Αρίστο εσύ έφυγες νωρίς. Δεν πρόλαβες να διδάξεις την «καινοτομία των μονοπωλίων»!

Οι Χούθι απαγόρευσαν στο σύνολο των αμερικανικών πλοίων να περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα – Αλλιώς θα βυθίζονται!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, ταξίαρχος Γιαχία Σάρι

Οι Χούθι απαγόρευσαν στο σύνολο των αμερικανικών πλοίων να περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα – Αλλιώς θα βυθίζονται!

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης έχουν βάλει στο στόχαστρο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry Truman και τα συνοδευτικά πλοία του στην Ερυθρά Θάλασσα ως απάντηση για την τελευταία αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ κατά των θέσεων τους.

Ο εκπρόσωπος του στρατού, ταξίαρχος Γιαχία Σάρι έκανε τις δηλώσεις σε ομιλία του το βράδυ της Κυριακή (16/03), μια ημέρα μετά την πραγματοποίηση μεγάλων στρατιωτικών επιδρομών από τις ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά και σε πολλές άλλες επαρχίες σε όλη τη χώρα.

Ο Σαρί είπε ότι «18 βαλλιστικοί πύραυλοι και πύραυλοι κρουζ μαζί με μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν στην επιχείρηση αντιποίνων εναντίον της ομάδας κρούσης των ΗΠΑ και των θέσεων του αμερικανικού ναυτικού».

Προειδοποίησε περαιτέρω ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης «δεν θα διστάσουν να συνεχίσουν να στοχεύουν αμερικανικά πολεμικά πλοία στην περιοχή, δεσμεύοντας να συνεχίσουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ισραηλινά σκάφη μέχρι να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα αμερικανικά πλοία δεν θα περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα, διαφορετικά θα βυθίζονται στον πάτο της» δήλωσε στη συνέχεια.

Για περισσότερο από ένα χρόνο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης, με επικεφαλής τον Ανσαρουλάχ, εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά των Ισραηλινών και των πλοίων που συνδέονται με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα, για να υποστηρίξουν τη σύμμαχό τους  Χαμάς, στη Γάζα.

Οι Ανσαρουλάχ ανέστειλαν προσωρινά την εκστρατεία τους τον Ιανουάριο μετά την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Ωστόσο, μετά τον πρόσφατο αποκλεισμό του Ισραήλ για τη βοήθεια επί του παλαιστινιακού εδάφους, οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις της.

Νωρίτερα, την Κυριακή (16/03), ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ υποσχέθηκε μια «ατέλειωτη εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών κατά του Ανσαρουλάχ μέχρι να σταματήσουν τις επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο, εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα για τον χαρακτηρισμό της Ανσαρουλάχ ως «ξένη τρομοκρατική οργάνωση», κατηγορώντας την ομάδα ότι αποτελεί απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.