Την εκτέλεση 9 Ουκρανών στρατιωτών αναφέρουν ουκρανικά δημοσιεύματα λέγοντας πως όλοι τους ήταν χειριστές drones, στην περιοχή του Κουρσκ.

Οι 9 Ουκρανοί συνελήφθησαν από το ρωσικό Στρατό στην περιοχή του οικισμού Zeleny Shlyakh στο Κουρσκ, πριν οι Ουκρανοί προλάβουν να τον εγκαταλείψουν.

Και οι εννέα είναι ή ήταν χειριστές drones και πολλοί απο τους Ουκρανούς χειριστές drones έχουν κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου και εκτελέσεις Ρώσων τραυματιών ή Ρώσων που έχον καταθέσει τα όπλα κατά την διάρκεια της μάχης.

Σύμφωνα με ουκρανικά δημοσιεύματα τις πληροφορίες για την φερόμενη εκτέλεση των Ουκρανών έσωσε η 1η ανεξάρτητη τεθωρακισμένη Ταξιαρχία του ουκρανικού Στρατού.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της ταξιαρχίας, οι Ρώσοι εκτέλεσαν «χειριστές drone και προσωπικό υποστήριξης» στην περιοχή του οικισμού Zeleny Shlyakh.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες κινούνταν προς τις θέσεις τους, πιστεύοντας ότι βρίσκονταν σε μια σχετικά ασφαλή περιοχή, αλλά αναγκάστηκαν να εμπλακούν σε μάχη με τους Ρώσους και απάντησαν στα πυρά. Ωστόσο, τα πυρομαχικά τους ήταν περιορισμένα και τελικά αναγκάστηκαν να παραδοθούν, αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

Οι λεπτομέρειες διερευνώνται ακόμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!