ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι κυνηγά τους φυγόστρατους – Η SBU εξάρθρωσε οργάνωση που έδινε πλαστά πιστοποιητικά

Βρέθηκαν 6 εκατ. $ σε πληρωμές

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι κυνηγά τους φυγόστρατους – Η SBU εξάρθρωσε οργάνωση που έδινε πλαστά πιστοποιητικά

Ότι μπορούν κάνουν Ουκρανοί προκειμένου να  αποφύγουν την υποχρεωτική στράτευση και την  μεγάλη πιθανότητα να σκοτωθούν στα πεδία των μαχών  της ανατολικής Ουκρανίας.

Από την άλλη πλευρά οι ουκρανικές αρχές κάνουν ότι μπορούν για να τους επιστρατεύουν, αλλά σε μια χώρα όπου η διαφθορά βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

Μια από τις φορές που κατάφεραν να εντοπίσουν μια τέτοια προσπάθεια ήταν σήμερα όταν ανακοίνωσαν ότι κατέσχεσαν το ποσό σχεδόν 5 εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά από αξιωματούχο που θεωρείται ύποπτη ότι βοηθούσε τους φυγάδες να αποφύγουν τη στρατιωτική επιστράτευση.

Το Εθνικό Γραφείο Ερευνών (DBR) ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε «σχεδόν έξι εκατομμύρια δολάρια» σε διάφορα νομίσματα, καθώς και κοσμήματα και άλλα τιμαλφή, στο διαμέρισμα και το γραφείο της επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής για την περιοχή Χμελνίτσκι (στο δυτικό τμήμα της χώρας), η οποία είναι υπεύθυνη για την αξιολόγηση της καταλληλότητας των ανδρών για επιστράτευση.

Η διευθύντρια της επιτροπής την οποία τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ως Τετιάνα Κρούπα, και ο γιος της, επικεφαλής του περιφερειακού υποκαταστήματος του κρατικού συνταξιοδοτικού ταμείου, τέθηκαν χθες Πέμπτη υπό κράτηση, δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος του DBR Όλεγκ Σλομποντιάν.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν στο γραφείο της αξιωματούχου πλαστά έγγραφα αναπηρίας και καταλόγους ασθενών με «πλασματικές» ιατρικές διαγνώσεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το DBR.

Η οικογένεια διαθέτει επίσης περισσότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, καθώς και ακίνητα στην Ουκρανία, την Αυστρία, την Ισπανία και την Τουρκία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, η διευθύντρια της επιτροπής προσπάθησε να απαλλαγεί από μέρος των χρημάτων πετώντας δύο σακούλες που περιείχαν περισσότερα από 450.000 ευρώ από το παράθυρο, πρόσθεσε το DBR.

Το DBR έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τις έρευνες, στα οποία φαίνεται ένας σωρός δεσμίδες μετρητών μπροστά σ’ έναν άνδρα που βρίσκεται σε ένα κρεβάτι, ο οποίος δεν έχει αναγνωριστεί.

Οι δύο συλληφθέντες υπάλληλοι είναι ύποπτοι για απάτη μεγάλης κλίμακας και παράνομο πλουτισμό και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 12 ετών, καθώς και «τη δήμευση όλων των περιουσιακών τους στοιχείων», σύμφωνα με το DBR.

Η ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU) δήλωσε ότι εξάρθρωσε μια «εγκληματική ομάδα 13 ατόμων» στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας στα βορειοανατολικά, η οποία βοήθησε περισσότερους από 400 άνδρες να αποφύγουν την επιστράτευση χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα αναπηρίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο επικεφαλής μιας δημοτικής ιατρικής επιτροπής και αρκετοί από τους υφισταμένους του ήταν μέλη αυτής της ομάδας, η οποία προσέφερε τις υπηρεσίες της έναντι «2.000 έως 5.000 δολαρίων» ανά άτομο, αναφέρει η SBU στην ανακοίνωσή της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.