Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, αρνήθηκε να αξιολογήσει δημόσια το «σχέδιο νίκης» του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος παρουσίασε χθες Πέμπτη το δικό του «σχέδιο νίκης» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, λαμβάνοντας υποσχέσεις για την συνέχιση της υποστήριξης αλλά καμία έγκριση από τους βασικούς συμμάχους του αιτήματός του για άμεση πρόσκληση ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται πως ένα 24ωρο νωρίτερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η Ουκρανία θα συνεχίσει να μάχεται απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας ακόμη κι αν οι Δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου δεν συμφωνήσουν να υποστηρίξουν το «σχέδιο νίκης» του.

Ο Β.Ζελένσκι, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες για να προωθήσει το σχέδιό του στους Ευρωπαίους ηγέτες, είπε πως το Κίεβο θα συνεχίσει επίσης τις προετοιμασίες για μια δεύτερη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ορισμένοι αξιωματικοί από τη Βόρεια Κορέα έχουν αναπτυχθεί ήδη σε κατεχόμενα από τη Ρωσία ουκρανικά εδάφη, είπε ακόμη ο Ουκρανός πρόεδρος.