Το βράδυ της 20ης Ιουλίου, οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν όχι μόνο πυραύλους και drones τύπου Shahed-136 για να επιτεθούν στην Ουκρανία, αλλά και ένα νέο drone αγνώστου τύπου, γράφει η στρατιωτική πύλη Defense Express.

Με τον χαρακτηρισμό «drone αγνώστου ταυτότητας» το νέο ρωσικό drone καταγράφηκε στην έκθεση της Διοίκησης της Αεροπορίας της Ουκρανίας.

Το πρωί της 20ης Ιουλίου, η Αεροπορία της Ουκρανίας ανέφερε ότι χάρη στις ενέργειες των αντιαεροπορικών πυραυλικών δυνάμεων κατάφεραν να καταρρίψουν 13 από τα 16 αυτά νέα drone. Σύντομα, η πρώτη εικόνα των συντριμμιών αυτού του drone, έδειξε είναι πραγματικά πολύ διαφορετικό από το Shahed-136.

Διευκρινίστηκε ότι πετούσαν σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος 20-30 μέτρων. Αυτό δείχνει ότι πιθανότατα πρόκειται για drone καμικάζι.

Από δικές της πηγές, η πύλη Defense Express έλαβε πρόσθετες φωτογραφίες του καταρριφθέντος drone. Με βάση αυτά, μιλάμε για UAV με πιθανό άνοιγμα πτερύγων  άνω των τεσσάρων μέτρων, πτέρυγα σε δοκούς, κινητήρα ώθησης  και άτρακτο με τετράγωνο προφίλ.

Το αερόχημα που καταρρίφθηκε μπορεί να μοιάζει με το ρωσικό ZALA 421-20, το οποίο έχει ορισμένα παρόμοια χαρακτηριστικά. Ωστόσο, το ZALA  εκτελεί πτήσεις αναγνώρισης και επομένως ήταν απίθανο να πετά σε τόσο χαμηλό ύψος.

Επιπλέον, τα drones αυτού του τύπου δεν είναι ευρέως διαδεδομένα και είναι απίθανο να παραχθούν ακόμη.

Η εταιρεία ZALA ξεκίνησε να προωθεί αυτό το drone στις αρχές της δεκαετίας του 2010. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει πλέον στον κατάλογο προϊόντων της εταιρείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αναλυτές σημείωσαν ότι τα υπολείμματα του άγνωστου drone συνεχίζουν να ερευνώνται