ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ουκρανός υπουργός Άμυνας: «Έχουμε καταστρέψει πάνω 200 ρωσικούς στόχους με επιθέσεις drones μεγάλης εμβέλειας»

«Κτυπάμε πλέον έως και 1.000 χλμ. μακριά»

Ουκρανός υπουργός Άμυνας: «Έχουμε καταστρέψει πάνω 200 ρωσικούς στόχους με επιθέσεις drones μεγάλης εμβέλειας»

Η Ουκρανία έχει καταστρέψει πάνω από 200 στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Ρωσία τον περασμένο χρόνο χρησιμοποιώντας τεχνολογία από  “σμήνη drone“, έγραψε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Ρουστέμ Ουμέροφ. σε άρθρο γνώμης για το Forbes Ukraine που δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου.

«Σήμερα, τα ουκρανικά drones πετούν πάνω από 1.000 χιλιόμετρα φτάνοντας στο Μούρμανσκ και την περιοχή του Βόλγα, καταστρέφοντας ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου και αεροδρόμια», έγραψε ακόμη ο Ουμέροφ.

Μεταξύ των στόχων των ουκρανικών δυνάμεων ήταν κέντρα ελέγχου, αεροδρόμια, πλοία, συστήματα αεράμυνας και ρωσικές στρατιωτικές βάσεις, πρόσθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Ουκρανία ενίσχυσε τις στρατιωτικές της δυνατότητες μεγάλης εμβέλειας αρκετές φορές φέτος.»

Ειδικότερα, το 2024, το υπουργείο Άμυνας συνήψε συμβόλαια για drones αξίας άνω των 21 δισεκατομμυρίων Hr (507,6 εκατομμύρια δολάρια) συνολικά και πυρομαχικά για drones αξίας 9 δισεκατομμυρίων Hr (217,5 εκατομμύρια δολάρια).

Πρόσφατες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας ανάγκασαν τη Ρωσία να μεταφέρει τα αεροσκάφη της σε αεροδρόμια 250 χιλιόμετρα (156 μίλια) από τα ουκρανο-ρωσικά σύνορα, είπε ο Ουμέροφ.

Ο ουκρανικός στρατός έχει αποδείξει ότι είναι πρωτοπόρος στην τεχνολογία των drone, χρησιμοποιώντας καινοτόμους τρόπους για να υπονομεύσει το πλεονέκτημα πυρομαχικών και προσωπικού της Ρωσίας.

Τους τελευταίους μήνες, η Ουκρανία αύξησε τον αριθμό των επιθέσεων μεγάλης κλίμακας σε ρωσικό έδαφος. Η Ουκρανία έχει χρησιμοποιήσει πάνω από 100 drones σε μια σειρά από τις πρόσφατες επιθέσεις της κατά της Ρωσίας.

Η επίθεση της Ουκρανίας στην αποθήκη όπλων στην περιφέρεια Τβερ της Ρωσίας κατέστρεψε πυρομαχικά δύο έως τριών μηνών, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών των Αμυντικών Δυνάμεων της Εσθονίας.

Κάνει και υποδείξεις ο Ζελένσκι στους «συμμάχους»

Οι επόμενοι μήνες θα είναι «αποφασιστικοί» στον πόλεμο πλήρους κλίμακας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, δήλωσε ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις 23 Σεπτεμβρίου, καθώς ξεκινά το σχεδόν εβδομαδιαίο ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Μιλώντας στην τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιτεύξεων στην Ουάσιγκτον, ο Ζελένσκι προέτρεψε τους συμμάχους της Ουκρανίας να δράσουν πιο γρήγορα και «να καθορίσουν ποια θα είναι η έκβαση του πολέμου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν έχουμε πολύ χρόνο», είπε, προσθέτοντας: «Οι επόμενοι μήνες θα είναι αποφασιστικοί. δεν υπάρχει χρόνος για να καθοριστεί ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.