ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πάλι ρωσοφοβικές ανακοινώσεις στην Βρετανία: Αυτή τη φορά η Ρωσία σχεδιάζει… “χάος” στους δρόμους!

Παραλήρημα του επικεφαλής της MI5

Πάλι ρωσοφοβικές ανακοινώσεις στην Βρετανία: Αυτή τη φορά η Ρωσία σχεδιάζει…  “χάος” στους δρόμους!

Ο επικεφαλής της MI5, Κεν ΜακΚάλουμ, προειδοποίησε ότι η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο «σύνθετη και διασυνδεδεμένη» απειλή στην ιστορία της, καθώς η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών στοχεύει στη δημιουργία χάους στους δρόμους της Ευρώπης και της Βρετανίας, χωρί9ς να αναφέρει τίποτα άλλο και που στηρίζει αυτά τα “συμπεράσματά” του.

Είναι η πολλοστή φορά που η Βρετανία προχωρά στη δημοσιοποίηση των “τερατωδών” σχεδίων που απεργάζεται συνεχώς η Ρωσία κατά της “ασφάλειάς” της.

Ο ΜακΚάλουμ “αποκάλυψε” ότι από το 2022 έχουν αποτραπεί 20 σχέδια επιθέσεων που υποστηρίζονταν από το Ιράν.

Παράλληλα, από το 2017, οι βρετανικές Αρχές έχουν αποτρέψει 43 προχωρημένα σχέδια για «μαζικές δολοφονίες» με τη χρήση όπλων και εκρηκτικών, σύμφωνα με το BBC.

Σε ενημέρωση στο κέντρο αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων της MI5 στο Λονδίνο, ο ΜακΚάλουμ αποκάλυψε ότι οι έρευνες για κρατικές απειλές αυξήθηκαν κατά 48% τον τελευταίο χρόνο. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την αυξανόμενη εμπλοκή νέων στον εξτρεμισμό μέσω του διαδικτύου, με το 13% των ατόμων που ερευνώνται για τρομοκρατία να είναι κάτω των 18 ετών, σημειώνοντας τριπλασιασμό σε τρία χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ΜακΚάλουμ επισήμανε την απειλή από άτομα που ριζοσπαστικοποιούνται διαδικτυακά, επισημαίνοντας ότι «στις σκοτεινές γωνιές του διαδικτύου, τα λόγια είναι φτηνά. Το να ξεχωρίσουμε τους πραγματικούς συνωμότες από τους εξτρεμιστές της πολυθρόνας είναι ένα απαιτητικό έργο».
Πρόσθεσε ότι η διάκριση μεταξύ διαδικτυακών απειλών και πραγματικών επικίνδυνων ατόμων είναι μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία για την MI5.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.