ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ωραίος ο Κασσελάκης: Φτιάχνει «νέο ΣΥΡΙΖΑ», αφού δεν τον γουστάρουν στον παλιό! Ψηφοφόρους πού θα βρει;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πάνω από 100.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν λιποτακτήσει από τις μονάδες τους

Κίεβο: Η κινητοποίηση συνεχίζεται κανονικά

Πάνω από 100.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν λιποτακτήσει από τις μονάδες τους

Πάνω από 100.000 έίναι οι λιποτάκτες από τον ουκρανικό στρατό μέχρι σήμερα αναφέρει ο δικηγόρος Rostislav Kravets.

Όπως είπε ο ίδιος:

«Περισσότεροι από 100 χιλιάδες Ουκρανοί έφυγαν από στρατιωτικές μονάδες χωρίς άδεια. Στην πραγματικότητα πρόκειται για 100 χιλιάδες εγκλήματα. Κανείς όμως δεν ασχολείται με αυτό το θέμα», σημείωσε.

Την ίδια ώρα οι ουκρανικές αρχές αναζητούν νέους στρατιώτες λέγοντας πως οι εθελοντές αυξήθηκαν κατά 3,5 φορές τους τελευταίους δύο μήνες σε σύγκριση με την περίοδο από τα τέλη του 2022 έως την άνοιξη του 2024, δήλωσε ο Ρομάν Χόρμπαχ, επικεφαλής του τμήματος προσωπικού του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας.

Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε έναν επικαιροποιημένο νόμο περί κινητοποίησης στα μέσα Απριλίου, προκειμένου να εντείνει την κινητοποίηση εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου της Ρωσίας. Ο νέος νόμος απλοποιεί τη διαδικασία για τον εντοπισμό των επιλέξιμων στρατεύσιμων και περιέλαβε πρόσθετες κυρώσεις για όσους αποφεύγουν το στρατό.

Η εθελοντική υπηρεσία προσφέρεται σε όσους θέλουν να ενταχθούν στο στρατό, αλλά χωρίς να υπογράψουν σύμβαση, δήλωσε ο Χόρμπαχ σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο.

Από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2014, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν προσφερθεί εθελοντικά στον ουκρανικό στρατό. Τους τελευταίους μήνες, η Ουκρανία δημιούργησε κέντρα για εθελοντές να ενταχθούν στο στρατό.

Σύμφωνα με τον πρόσφατα εφαρμοσμένο νόμο, όλοι οι άνδρες, με ορισμένες εξαιρέσεις, πρέπει να ενημερώσουν τα στρατιωτικά τους έγγραφα εντός 60 ημερών από τις 18 Μαΐου σε κέντρα δημόσιας υπηρεσίας και στρατολογικά γραφεία ή μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής Rezerv+.

Από τις 18 Μαΐου έως τις 16 Ιουλίου, 4.690.496 άνδρες στρατιωτικής ηλικίας ενημέρωσαν τα στοιχεία εγγραφής τους έως την προθεσμία της 17ης Ιουλίου.

Ο Ζελένσκι είπε ότι από τα μέσα Ιουλίου η κινητοποίηση στην Ουκρανία γίνεται «σύμφωνα με το σχέδιο», αλλά επί του παρόντος υπάρχει έλλειψη εγκαταστάσεων εκπαίδευσης για νέους στρατιώτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.