ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Παρίσι: Υπόνοιες κατά της Ρωσίας για τη δολιοφθορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο! – «Προετοιμαζόμαστε και για άλλες επιθέσεις»

«Εξωφρενική και εγκληματική ενέργεια η δολιοφθορά» λέει ο υπουργός Μεταφορών

Παρίσι: Υπόνοιες κατά της Ρωσίας  για τη δολιοφθορά  στο σιδηροδρομικό δίκτυο! – «Προετοιμαζόμαστε και για άλλες επιθέσεις»

Υπόνοιες ότι η Ρωσία μπορεί να κρύβεται πίσω από το σημερινό κύμα επιθέσεων και εμπρησμών κατά του σιδηροδρομικού δικτύου στη Γαλλία αφήνουν στελέχη της γαλλικής κυβέρνησης,

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας Πατρίς Βεργριέτ είπε ότι οι αρχές «προετοιμάζονται και για άλλες πιθανές επιθέσεις μετά τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε τρία σημεία κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου της Γαλλίας σε μια εξωφρενική εγκληματική ενέργεια» εν όψει της αποψινής τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ορισμένα ανώτερα στελέχη, όπως ο Jean de Gliniasty, πρώην πρεσβευτής της Γαλλίας στη Μόσχα, είπαν ότι η Ρωσία θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται πίσω από το σαμποτάζ.

«Είμαστε προφανώς σε μια κατάσταση σύγκρουσης με τη Ρωσία και η Ρωσία προφανώς δεν πρόκειται να κάνει τίποτα, για να βοηθήσει αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες να είναι επιτυχημένοι», είπε ο de Gliniasty.

Ο Jérôme Poirot, ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας για το RMC-BFMTV πρόσθεσε:

«Γνωρίζουμε ότι η Ρωσία και άλλες χώρες θέλουν να παρέμβουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μπορεί να υπάρχει σχέδιο για να αποτραπεί ακόμη και η τελετή έναρξης.»

Οι γαλλικές αρχές πάντως δηλώνουν έτοιμες για να αντιμετωπίσουν περαιτέρω επιθέσεις μετά την «παράλυση» του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας της χώρας από σαμποτέρ πριν από την αποψινή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ο Πατρίς Βεργριέτ, εν ενεργεία υπουργός Μεταφορών, δήλωσε ότι οι αρχές «προετοιμάζονται» για άλλες πιθανές επιθέσεις μετά τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε τρία σημεία κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου της Γαλλίας, σε αυτό που αποκάλεσε «εξωφρενική εγκληματική ενέργεια».

Όταν ρωτήθηκε εάν η Γαλλία θα έπρεπε να φοβάται «άλλες επιθέσεις», ο κ. Βεργριέτ είπε στο TF1:

«Ετοιμαζόμαστε για άλλες επιθέσεις. Δεν είχαμε καμία συγκεκριμένη προειδοποίηση πριν από αυτές τις προγραμματισμένες πράξεις δολιοφθοράς.

Σήμερα είμαστε σε επιφυλακή, επομένως προφανώς έχουμε κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις ασφαλείας, καθώς και τα drones, επομένως σήμερα αυξήσαμε πολύ την επαγρύπνηση μας».

Κλειστός ο εναέριος χώρος πάνω από το Παρίσι

Τα σήματα κατά μήκος των σιδηροτροχιών πυρπολήθηκαν και τα καλώδια κόπηκαν και πυρπολήθηκαν, σε μια σειρά «συντονισμένων» απεργιών που ακινητοποίησαν τα δρομολόγια των τρένων γύρω από την πρωτεύουσα, ανέφεραν πηγές κοντά στην έρευνα.

Ο κ. Vergriete αρνήθηκε να κάνει εικασίες σχετικά με το ποιος ήταν πίσω από το σαμποτάζ, λέγοντας ότι η έρευνα ήταν σε εξέλιξη.

Ανώτερα στελέχη του υπουργείου όμως  έδειξαν το δάχτυλο σε ριζοσπάστες της “σκληρής αριστεράς” και στη Ρωσία, της οποίας οι αθλητές έχουν αποκλειστεί από την τελετή έναρξης.

Το Ισραήλ με τη σειρά του υπέδειξε ότι το Ιράν ήταν υπεύθυνο.

Παρά το γεγονός ότι ένα στα τέσσερα τρένα Eurostar ακυρώθηκε το Σαββατοκύριακο, το γαλλικό δίκτυο δείχνει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, με την Anne Hidalgo, δήμαρχο του Παρισιού, να επιμένει ότι η επίθεση δεν έχει «καμία επίδραση» στην τελετή έναρξης της Παρασκευής.

Ο κ. Vergriete είπε ότι οι μηχανικοί των σιδηροδρόμων σημειώνουν πρόοδο και ότι «η κυκλοφορία αρχίζει να αυξάνεται ξανά και θα πρέπει να έχουμε ένα τρένο στους τρεις πίσω σήμερα το απόγευμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.