Το Πεντάγωνο, ανακοίνωσε πώς οι ΗΠΑ δεν θα επιβάλουν νέους περιορισμούς στη χρήση αμερικανικών όπλων από την Ουκρανία, εάν η Βόρεια Κορέα εισέλθει στον πόλεμο.

Η παραπάνω ανακοίνωση έγινε την ώρα που το ΝΑΤΟ λέει ότι Βορειοκορεάτες στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας.

Ωστόσο, αυτά ισχύουν για την κυβέρνηση των Δημοκρατικών, που αν ηττηθούν την ερχόμενη Τρίτη, τότε μέχρι τις 20 Ιανουαρίου που θα παραδώσουν και τυπικά την ηγεσία δεν θα μπορούν να υλοποιήσουν καν την εξαγγελία τους λόγω Κογκρέσου!

Η ανάπτυξη βορειοκορεατικών δυνάμεων ενδέχεται να είναι μια ένδειξη του πώς ελπίζει η Ρωσία να αντισταθμίσει τις αυξανόμενες απώλειές της στο πεδίο της μάχης και να συνεχίσει να σημειώνει αργά, σταθερά κέρδη στην ανατολική Ουκρανία.

Το Πεντάγωνο υπολόγιζε την περασμένη εβδομάδα ότι 3.000 στρατιώτες της Βόρειας Κορέας έχουν αναπτυχθεί στην ανατολική Ρωσία για εκπαίδευση, ωστόσο σήμερα ανέβασε αυτόν τον αριθμό στους 10.000.

«Ένα μέρος αυτών των στρατιωτών έχει ήδη μετακινηθεί πιο κοντά στην Ουκρανία και ανησυχούμε ολοένα και περισσότερο ότι η Ρωσία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτούς τους στρατιώτες στη μάχη ή να υποστηρίξει επιχειρήσεις μάχης εναντίον ουκρανικών δυνάμεων στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία», δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Σαμπρίνα Σινγκ.

Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών ανακοίνωσε ότι οι πρώτες βορειοκορεατικές μονάδες καταγράφηκαν στη συνοριακή περιοχή Κουρσκ, όπου επιχειρούν τα ουκρανικά στρατεύματα από τότε που πραγματοποίησαν μια μεγάλη εισβολή τον Αύγουστο.

Ωστόσο, το Πεντάγωνο απέφυγε να επιβεβαιώσει την παρουσία των Βορειοκορεατών στο Κουρσκ. «Είναι πιθανό να μετακινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά δεν έχω περισσότερες λεπτομέρειες ακόμη», είπε η Σινγκ.

Φον ντερ Λάιεν: Απειλή για την παγκόσμια ειρήνη η αποστολή βορειοκορεατών στρατιωτών στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας

H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ Γιολ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, συζήτησαν την πρόοδο που σημειώθηκε στην εταιρική σχέση ασφάλειας και άμυνας που ανακοινώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Κορέας τον Μάιο του 2023 στη Σεούλ.

Η έναρξη αυτής της συνεργασίας είναι επίκαιρη από ποτέ, τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καθώς για πρώτη φορά, στρατιώτες της Βόρειας Κορέας αναπτύσσονται για να υποστηρίξουν τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας.

Η Βόρεια Κορέα παρέχει επίσης όλο και περισσότερη θανατηφόρα βοήθεια στη Ρωσία γεγονός που σηματοδοτεί σημαντική κλιμάκωση του πολέμου κατά της Ουκρανίας και απειλεί την παγκόσμια ειρήνη, επισήμανε η πρόεδρος της Επιτροπής.

Ταυτόχρονα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διαβεβαίωσε τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο ότι η απάντηση της ΕΕ σε αυτήν την εξέλιξη θα επικεντρωθεί στη συνεργασία με τη Δημοκρατία της Κορέας και άλλους ομοϊδεάτες εταίρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξέφρασε τέλος την ανησυχία της ΕΕ σχετικά με την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας, η οποία θα μπορούσε να ενθαρρύνει την Πιονγκγιάνγκ να αυξήσει περαιτέρω τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο.