ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πιλότος της ΠΑ στην Ουκρανία για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στα F-16;

Τι αναφέρουν πληροφορίες

Πιλότος  της ΠΑ στην Ουκρανία για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στα F-16;

Ένα πιλότο της ΠΑ έστειλε η κυβέρνηση στο Κίεβο προκειμένου να συνδράμει στην εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων, αναφέρουν πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισημα. Ακόμη είναι άγνωστο σε ποια τοποθεσία εντός της Ουκρανίας,  γίνεται εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων στα F-16, και αν γίνεται, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Έλληνας Ιπτάμενος βρίσκεται στην Ουκρανία.

Αυτό γιατί στο πλαίσιο  του  «συνασπισμού εκπαίδευσης στο F-16», ενός διεθνούς συνασπισμού που συγκροτήθηκε στις 13 Ιουλίου 2023 περιλαμβανόταν η συγκρότηση ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού κέντρου για μαχητικά F-16 στη Ρουμανία, με την ονομασία European F-16 Training Center (EFTC).

Το κέντρο, που άρχισε τη λειτουργία του στις 13 Νοεμβρίου 2023, εδρεύει στην 86η Αεροπορική Βάση «Lieutenant Aviator Gheorghe Mociorniță», της Αεροπορίας της Ρουμανίας. Η συγκρότηση του έγινε με χρηματοδότηση του συνόλου των μελών του συνασπισμού.

Επομένως η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων στα f-16 γίνεται κατά κύριο λόγο εκεί και  όχι στην Ουκρανία για ευνόητους λόγους, καθώς θα αποτελούσαν ελκυστικό στόχο για τους ρωσικούς  πυραύλους. Κατά συνέπεια η παρουσία του πιλότου της ΠΑ θα είχε περισσότερο νόημα στην Ρουμανία παρά στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.