ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πόλεμος στο Ισραήλ: Για ποιο λόγο το Ισραήλ δεν έχει ξεκινήσει τη χερσαία επίθεση στη Γάζα

Τι υποστηρίζει ο στρατιωτικός αναλυτής του Sky News

Πόλεμος στο Ισραήλ: Για ποιο λόγο το Ισραήλ δεν έχει ξεκινήσει τη χερσαία επίθεση στη Γάζα

Ο στρατός του Ισραήλ έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος για μια σημαντική επίθεση στη Γάζα από ξηρά, θάλασσα και αέρα αλλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμη την επιχείρηση.

Ο στρατιωτικός αναλυτής του Sky News Σον Μπελ είπε ότι αν και μόνο ο ηγέτης της χώρας έχει την απάντηση, υπάρχουν πιθανώς δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους έχει καθυστερήσει να ξεκινήσει τη χερσαία αντεπίθεση μετά τις επιθέσεις της Χαμάς.

Sky News: Γιατί δεν έχει ξεκινήσει η χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα, οι δύο λόγοι

Ο ένας λόγος είναι ότι έχει ασκηθεί «διπλωματική πίεση, ιδίως από τις ΗΠΑ», ώστε να προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο για να φύγουν οι Παλαιστίνιοι από τη βόρεια Γάζα, εξηγεί ο Μπελ.

Ωστόσο λέει ότι ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι πριν από οκτώ ημέρες το Ισραήλ βρισκόταν σε ειρήνη και τώρα βρίσκεται στα πρόθυρα «μιας από τις πιο σημαντικές επιθέσεις που έχουν γίνει εδώ και μια γενιά».

Η επιχείρηση περιλαμβάνει πάνω από 300.000 στρατιώτες που χρειάζονται εκπαίδευση και εξοπλισμό, προσθέτει ο Μπελ.

Μια αεροπορική, χερσαία και θαλάσσια επίθεση είναι επίσης ιδιαίτερα δύσκολο να συντονιστεί, λέει, και «θα ενέχει μεγάλο ρίσκο».

«Στην ίδια την πόλη της Γάζας, υπάρχει μια άγνωστη μάζα του υπόγειου δικτύου σηράγγων της Χαμάς που θα πρέπει να ξεπεράσουν».

«Η Χαμάς έχει επενδύσει σε αυτό το δίκτυο σηράγγων τις τελευταίες δεκαετίες. Οι IDF [Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις] είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα γνωρίζουν πού βρίσκονται όλες οι σήραγγες και αυτό σημαίνει ότι η Χαμάς μπορεί να εμφανιστεί και να ρίξει βολές σε όλη την πόλη» συνεχίζει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτό θα δημιουργήσει ένα απίστευτα δύσκολο πρόβλημα για τις IDF να το αντιμετωπίσουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.