Η Φλόριντα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς ο κυκλώνας Μίλτον πλησιάζει τη δυτική ακτή της πολιτείας, φέρνοντας σοβαρούς κινδύνους για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, μετά την καταστροφή που προκάλεσε ο κυκλώνας Έλεν.

Ο Μίλτον είναι «η χειρότερη» καταιγίδα που πλήττει την περιοχή της Τάμπα τα τελευταία 100 και πλέον χρόνια, σύμφωνα με το NHC, κάτι που ανέφερε και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιτνεν.

Ο τυφώνας φαίνεται ακόμη και από το διάστημα και οι εικόνες που κατέγραψε ο ISS είναι εντυπωσιακές λόγω των μεγάλων του διαστάσεων.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να προετοιμαστούν για μια «άγρια» καταιγίδα, τονίζοντας πως πρόκειται για τον ισχυρότερο κυκλώνα στον Κόλπο του Μεξικού από το 2005. «Ας προετοιμαστούμε για το χειρότερο και ας ελπίσουμε ότι θα εξασθενήσει», δήλωσε ο κ. ΝτεΣάντις.

«Μπορώ να πω αυτό χωρίς καμία διάθεση δραματοποίησης: εάν επιλέξετε να παραμείνετε σε μία από τις ζώνες εκκένωσης, θα πεθάνετε».

Την ίδια ώρα αεροσκάφος WP-3D Orion της εθνικής αμερικανικής υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) πέταξε μέσα στον τυφώνα Milton και το βίντεο είναι ενδεικτικό της τρομερής του ισχύος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!