ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πως το Ισραήλ «έστησε» την επίθεση με τους βομβητές – Τι υποστηρίζει πρώην πράκτορας της CIA

«Συνολικά όμως εγείρεται το ερώτημα, με το γιατί το Ισραήλ υπέστη σημαντική ήττα τον Οκτώβρη»

Πως το Ισραήλ «έστησε» την επίθεση με τους βομβητές – Τι υποστηρίζει πρώην πράκτορας της CIA

Ένας πρώην πράκτορας της CIA, ο Μαρκ Πολυμερόπουλος, σχολίασε, σε συντεύξη ελληνικού καναλιού, τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και την επίθεση με τους βομβητές στην Βηρυτό.

Μεταξύ άλλων ο πρώην πράκτορας τις CIA εξήγησε πώς το Ισραήλ κατάφερε να πραγματοποιήσει την επίθεση κατά της Χεζμπολάχ με τους βομβητές αλλά και γιατί δεν κατάφερε να αποτρέψει την επίθεση που δέχθηκε από την Χαμάς στο εσωτερικό της χώρας, τον περασμένο Οκτώβριο.

Ερώτηση: Πώς γνώριζαν οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες τα συστήματα επικοινωνίας της Χεζμπολάχ, ότι χρησιμοποιούσαν παλιά τεχνολογία, δύσκολα ανιχνεύσιμη;

Απάντηση: «Το πιθανότερο είναι ότι είχαν ανθρώπινες πηγές, πράκτορες που είχαν εισχωρήσει στη Χεζμπολάχ και τους είχαν ενημερώσει ότι η οργάνωση έχει αλλάξει τα συστήματα επικοινωνίας,

Γιατί αρχικά χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα που εντοπίζονταν εύκολα με την τεχνολογία που διαθέτει το Ισραήλ.»

Ερώτηση: Είχαν παγιδεύσει από πριν τις συσκευές, ή ενεργοποίησαν τα εκρηκτικά από απόσταση;

Απάντηση: «Φαίνεται πώς οι Ισραηλινοί έστησαν εταιρίες βιτρίνες στην Ευρώπη και οργάνωσαν μια ολόκληρη επιχείρηση εφοδιαστικής αλυσίδας.

Κατά την διακίνηση των συσκευών, αποστέλλονταν οι βομβητές και στη συνέχεια τους εντόπιζαν και είτε τους τροποποίησαν εισάγοντας μέσα εκρηκτικά.

Είτε κατασκεύασαν τις συσκευές οι ίδιοι από την αρχή.

Το κλειδί, όμως, είναι ότι κατάφεραν μέσω εταιριών που έστησαν ως βιτρίνα στην Ευρώπη, να γίνουν μέρος της εφοδιαστικής αλυσίδας και αυτό είναι ένα αξιοσημείωτο κατόρθωμα.»

Ερώτηση: Εμπλέκονται δηλαδή και άλλες χώρες σε αυτό;

Απάντηση: «Δεν είναι ξεκάθαρο εάν συνεργαζόταν με άλλες χώρες.

Εφόσον όμως εμπλέκονται εμπορικές επιχειρήσεις, εταιρίες που είχαν στήσει (οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες) θα έμοιαζαν όχι μόνο στη Χεζμπολάχ που συναλλασσόταν μαζί τους, αλλά και στις ευρωπαϊκές χώρες ως νόμιμες εταιρίες.

Μάλιστα μια από αυτές εμφανιζόταν να έχει συχνή δραστηριότητα για να μπορέσει να προσφέρει κάλυψη.»

Ερώτηση: Κάθε συσκευή μπορεί να μετατραπεί σε όπλο πλέον;

Απάντηση: «Τίποτε δεν είναι ασφαλές πια.

Στόχος αυτής της επιχείρησης δεν ήταν απλά να βγάλει εκτός μάχης εκατοντάδες μέλη της Χεζμπολάχ.

Αλλά να αναδείξει τον φόβο και την δυσπιστία στις συσκευές επικοινωνίας.»

Ερώτηση: Εφόσον έφεραν εις πέρας την επίθεση με τους βομβητές γιατί δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το μακελειό τον περασμένο Οκτώβρη;

Απάντηση: «Καταρχάς, το μακελειό είχε να κάνει με την SHIN BET που είναι οι εσωτερικές μυστικές υπηρεσίες.

Κάτι ανάλογο του αμερικανικού FBI και τις στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες που έχουν αναλάβει την ευθύνη για την λωρίδα της Γάζας.

Η Μοσάντ η διάσημη μυστική υπηρεσία δεν δραστηριοποιείται στη Γάζα και αυτό που είδατε είναι έργο της Μοσάντ που έχει αναλάβει τον Λίβανο.

Είναι η πιο εντυπωσιακή επιχείρηση που έχω δει στην διαδρομή μου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνολικά όμως εγείρεται το ερώτημα αυτό γιατί το Ισραήλ υπέστη σημαντική ήττα τον Οκτώβρη.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.