ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πρόεδρος Φινλανδίας: «Εάν ξεσπάσει πόλεμος με τη Ρωσία μπορούμε να επιστρατεύσουμε 280.000 άτομα»

Η Φινλανδία τον Απρίλιο του 2023 έγινε το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ

Πρόεδρος Φινλανδίας: «Εάν ξεσπάσει πόλεμος με τη Ρωσία μπορούμε να  επιστρατεύσουμε 280.000 άτομα»

Ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Στουμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ανέφερε ότι η Φινλανδία του μπορεί να αναπτύξει Στρατό άνω των 280.000 ατόμων για να υπερασπιστεί τη χώρα σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία. 

«Εάν ξεσπάσει πόλεμος, μπορούμε να καλέσουμε αμέσως 280.000 ανθρώπους για υπηρεσία», είπε ο Α.Στουμπ.

Ο πρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι η Φινλανδική Αεροπορία, το Ναυτικό και ο Στρατός είναι από τους ισχυρότερους στο ΝΑΤΟ.

Ο Α.Στουμπ πρόσθεσε ότι από τον Μεσαίωνα, ο φινλανδικός λαός είχε κάνει περίπου 30 μικρότερους ή μεγαλύτερους πολέμους με τη Ρωσία.

«Η πολιτική μας για την ασφάλεια βασίζεται στον ρεαλισμό. Επειδή δεν μπήκαμε στο ΝΑΤΟ μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αποφασίσαμε να διατηρήσουμε έναν ισχυρό στρατό. Η στρατιωτική θητεία ήταν μέρος αυτής της πολιτικής», είπε ο πρόεδρος.

Ο Α.Στουμπ τόνισε ότι, όπως η Πολωνία, η Φινλανδία διαθέτει «υψηλού επιπέδου» στρατεύματα, 9.000 εκπαιδευμένους, επαγγελματικούς στρατιωτικούς και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μπορούν να κινητοποιηθούν.

«Η Φινλανδία είναι πιο ασφαλής τώρα από ό,τι ήταν εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό: πρώτον, οι ένοπλες δυνάμεις μας, και επίσης το γεγονός ότι είμαστε μέρος της μεγαλύτερης στρατιωτικής και αμυντικής συμμαχίας στον κόσμο, του ΝΑΤΟ», είπε ο Α.Στουμπ.

Ο Φινλανδός πρόεδρος διαβεβαίωσε επίσης ότι «δεν βλέπει διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία στο εγγύς μέλλον».

Τον Απρίλιο του 2023, η Φινλανδία έγινε το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Φινλανδία υπόκειται στο άρθρο 5 του Χάρτη του Οργανισμού της Συνθήκης του Βορείου Ατλαντικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.