ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Πρόεδρος της Τσεχίας: «Η Ευρώπη πρέπει να θέσει σαφή όρια με τη Ρωσία»

Πρέπει να υπάρξει προετοιμασία για μακροχρόνια αντιπαράθεση με τη Ρωσία, υποστηρίζει ο Πετρ Πάβελ

Πρόεδρος της Τσεχίας: «Η Ευρώπη πρέπει να θέσει σαφή όρια με τη Ρωσία»

«Η Ρωσία δεν αναζητά συνεργασία με την Ευρώπη και αν οι ευρωπαϊκές χώρες επιθυμούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη και την ευημερία, πρέπει να θέσουν σαφή όρια στη Μόσχα» δήλωσε ο Τσέχος πρόεδρος Πετρ Πάβελ σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse.

Οι εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης έχουν αυξηθεί από την επέμβαση στην Ουκρανία το 2022.

Κατά τον Τσέχο πρόεδρο, η Ρωσία εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό της «υπερδύναμη με δικαίωμα να επιβάλλει κανόνες». Η υποστήριξη της Ευρώπης προς την Ουκρανία είναι κατά συνέπεια προς το συμφέρον της, πρόσθεσε.

«Για να διατηρήσουμε την ασφάλεια και την ευημερία σε αυτό το τμήμα της Ευρώπης, πρέπει να θέσουμε σαφή όρια στη Ρωσία», τόνισε ο Πάβελ.

«Αν δεν τα καταφέρουμε, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες στο μέλλον».

Ο Πάβελ ανέφερε ότι η ειρήνη με τη Ρωσία δεν μπορεί να επιτευχθεί με την αποδοχή των στόχων της. Προειδοποίησε ότι η Μόσχα επιδιώκει να ανακτήσει τη δύναμη και την επιρροή της Σοβιετικής Ένωσης και δεν θα είναι ειρηνικός εταίρος.

Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για μακροχρόνια αντιπαράθεση με τη Ρωσία, σύμφωνα με τον πρόεδρο.

«Μόλις η Μόσχα ενεργήσει με εποικοδομητικό τρόπο, η Ευρώπη θα πρέπει να ανταποκριθεί ανάλογα, αλλά αν η Ρωσία ενεργήσει ενάντια στα συμφέροντά μας, πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Διαφορετικά, ο τρόπος ζωής μας και οι αξίες μας θα κινδυνεύσουν», δήλωσε ο πρόεδρος.

Οι τσεχικές αρχές έχουν πρόσφατα ολοκληρώσει μια έρευνα για τις θανατηφόρες εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών σε τσεχικό έδαφος το 2014, υποστηρίζοντας ότι Ρώσοι πράκτορες ήταν πίσω από τη δολιοφθορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον Πάβελ, υπάρχει ενδεχόμενο η Ρωσία να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να επιτύχει στρατιωτική νίκη στην Ουκρανία, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.