ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Προειδοποίηση ΗΠΑ σε Ιράν «Να κάτσει φρόνιμα γιατί θα επέμβουμε» – Γιατί Ρωσία και Κίνα αποθαρρύνουν την Τεχεράνη να εμπλακεί περαιτέρω

«Οι ΗΠΑ παραμένουν σε ετοιμότητα για την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων και εγκαταστάσεων στη Μέση Ανατολή»

Προειδοποίηση ΗΠΑ σε Ιράν «Να κάτσει φρόνιμα γιατί θα επέμβουμε» – Γιατί Ρωσία και Κίνα αποθαρρύνουν την Τεχεράνη να εμπλακεί περαιτέρω

 Άμεση ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ μετά τα απειλητικά μηνύματα και τις προειδοποιήσεις του Ιράν ότι το Ισραήλ θα πληρώσει «βαρύ τίμημα», κατόπιν της δολοφονίας του Χασάν Νασράλα στην Βηρυτό από ισραηλινό χτύπημα, καλώντας την Τεχεράνη να απόσχει από οποιαδήποτε ενέργεια.

Στην ίδια γραμμή και οι εμπορικοί και βιομηχανικοί σύμμαχοι του Ιράν στους BRICS+, Ρωσία με Κίνα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να εμποδίσουν το Ιράν και τους υποστηριζόμενους από το Ιράν εταίρους και αντιπροσώπους να εκμεταλλευτούν την κατάσταση ή να επεκτείνουν τη σύγκρουση» τόνισε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ύστερα από συνομιλίες με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

«Μίλησα δύο φορές, χθες, με τον Ισραηλινό Υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ για τα γεγονότα στο Λίβανο.

Εξέφρασα την πλήρη υποστήριξή μου στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον λαό του έναντι των τρομοκρατικών ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Τόνισα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να εμποδίσουν το Ιράν και τους υποστηριζόμενους από το Ιράν εταίρους και αντιπροσώπους να εκμεταλλευτούν την κατάσταση ή να επεκτείνουν τη σύγκρουση.

Κατέστησα σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σε ετοιμότητα για την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων και εγκαταστάσεων στην περιοχή.

Και είναι προσηλωμένες στην υπεράσπιση του Ισραήλ» τόνισε ο Όστιν σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Τι πιο σαφές για την Τεχεράνη;

Να σημειώσουμε ότι τόσο η Μόσχα, όσο και το Πεκίνο, συστήνουν στην ιρανική ηγεσία «να μην παρασυρθεί από την ισραηλινή παγίδα και εμπλακεί σε ανοικτό πόλεμο κατά του Ισραήλ».

Γιατί; Γιατί φοβούνται ήττα και ανατροπή του καθεστώτος της Τεχεράνης, κάτι που θα έβαζε σε κίνδυνο για τους ίδιους, ολόκληρη την ενεργειακή πολιτική και την γεωοικονομία, όχι μόνο στην Μέση Ανατολή, αλλά και παγκοσμίως.

Επίσης τονίζουν ότι «Εγγυώνται την ασφάλεια του Ιράν» (σ.σ.: και του καθεστώτος) για να κάνουν πιο έντονο την σύσταση ότι «Δεν συμφωνούν με την κλιμάκωση της κρίσης».

«Η δολοφονία του Νασράλα δεν μπορεί να προκαλέσει μεγάλο ρήγμα στη δομή της Χεζμπολάχ», εξέφρασε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, στην πρώτη του δήλωση μετά τις ανακοινώσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στέλνοντας μια ανέξοδη «νότα αισιοδοξίας» και αποφεύγοντας να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση για το ξεκλήρισμα της μισής ηγεσίας των Φρουρών της Επανάστασης στο ισραηλινό κτύπημα.

Ο Χαμενεΐ, που έχει μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος, τόνισε ότι «το Ισραήλ θα πρέπει να γνωρίζει πως δεν μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στην ισχυρή δομή της Χεζμπολάχ», χωρίς να αναφέρεται ευθέως στη δολοφονία του Νασράλα.

«Οι σιωνιστές εγκληματίες πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι πολύ μικροί και δεν μπορούν να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στην ισχυρή δομή της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Όλες οι δυνάμεις αντίστασης στην περιοχή στέκονται στο πλευρό της Χεζμπολάχ» είπε ο Ιρανός ηγέτης, προσθέτοντας πως «η μοίρα αυτής της περιοχής θα αποφασιστεί από τις δυνάμεις αντίστασης, με επικεφαλής τη Χεζμπολάχ.

Ο Λίβανος θα κάνει τον κακό και απόκληρο εισβολέα να μετανιώσει για τις πράξεις του».

Επεσήμανε, ακόμα, ότι «η κυρίαρχη τρομοκρατική συμμορία του σιωνιστικού καθεστώτος δεν έχει πάρει μάθημα από τον εγκληματικό πόλεμο που διεξάγεται εδώ και ένα χρόνο στη Γάζα».

Και συμπλήρωσε:

«Οφείλουν όλοι οι μουσουλμάνοι να σταθούν στο πλευρό του λιβανέζικου λαού και της Χεζμπολάχ.

Που είναι υπερήφανοι για τις δυνατότητές τους, και να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί το σφετεριστικό, άδικο και κακόβουλο καθεστώς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταληκτικά: Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτεθεί μαζικά το Ιράν. Ούτε μπορεί, ούτε θέλει και το βέβαιο είναι ότι θα ηττηθεί από τον συνασπισμό Ισραήλ-δυτικών. Οι Χούθι και οι σιιστικές πολιτοφυλακές του Ιράκ «θα βάλουν το φίδι από την τρύπα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.