ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

«Πυρά» Πεκίνου για την γερμανική φρεγάτα στην Ταϊβάν: «Η συμπεριφορά του Βερολίνου στέλνει τα λάθος μηνύματα»

Επίσης, σκάφη των ΗΠΑ και του Καναδά έχουν διαπλεύσει πολλές φορές, τους τελευταίους μήνες, το Στενό της Ταϊβάν

«Πυρά» Πεκίνου για την γερμανική φρεγάτα στην Ταϊβάν: «Η συμπεριφορά του Βερολίνου στέλνει τα λάθος μηνύματα»

Το Πεκίνο κατηγόρησε το Βερολίνο ότι αυξάνει τους κινδύνους για την ασφάλεια, μία ημέρα μετά την διέλευση δύο γερμανικών πλοίων από το Στενό της Φαρμόζας.

«Η συμπεριφορά της γερμανικής πλευράς αυξάνει τους κινδύνους σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και στέλνει τα λάθος μηνύματα», δήλωσε σε ανακοίνωση ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Κίνας Λι Σι.

Πρόσθεσε ότι τα στρατεύματα του Πεκίνου που βρίσκονται στην περιοχή «θα αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα όλες τις απειλές και τις προκλήσεις».

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε χθες ότι η φρεγάτα Baden-Württemberg καθώς και ένα συνοδευτικό σκάφος εφοδιασμού κατευθύνονταν προς το σημείο ή διέπλεαν το Στενό.

Πολεμικά σκάφη των ΗΠΑ και του Καναδά έχουν διαπλεύσει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες το Στενό της Ταϊβάν, κάτι που οδήγησε τον κινεζικό στρατό να τεθεί σε «κατάσταση συναγερμού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν –που έχει τη δική της, δημοκρατικά εκλεγμένη, κυβέρνηση– μέρος της επικράτειάς της και δεν έχει αποκλείσει τη χρήση βίας για να θέσει το νησί υπό τον έλεγχό της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.