ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Κ.Καραμανλής και Α.Σαμαράς μιλάνε», λέει. Και;

Πυρηνικά όπλα: 85 δισεκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν το 2023 για εξοπλισμούς

Οι ΗΠΑ δαπάνησαν περισσότερα από όλες οι άλλες πυρηνικές δυνάμεις μαζί

Πυρηνικά όπλα: 85 δισεκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν το 2023 για εξοπλισμούς

Τα κράτη με πυρηνικά οπλοστάσια δαπάνησαν συνολικά περισσότερα από 85 δισεκατομμύρια ευρώ για την συντήρηση και την επέκταση των πυρηνικών τους οπλοστασίων το 2023, σύμφωνα με τη Διεθνή Εκστρατεία για την Κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων (ICAN).

Σήμερα, υπάρχουν εννέα χώρες με πυρηνικά όπλα: οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία, η Γαλλία, το Πακιστάν, το Ισραήλ και η Βόρεια Κορέα.

Επίσης, έξι άλλα έθνη φιλοξενούν πυρηνικά όπλα για τους συμμάχους τους, όπως η Ιταλία, η Τουρκία, το Βέλγιο, η Γερμανία, και η Ολλανδία, που φιλοξενούν αμερικανικά όπλα, ενώ ρωσικά πυρηνικά όπλα φυλάσσονται στη Λευκορωσία.

Η έκθεση της ICAN αποκάλυψε ότι οι δαπάνες μεταξύ 2022 και 2023 αυξήθηκαν κατά 34%, ή 18,1 δισεκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων για την επέκταση των οπλοστασίων.

Το μεγαλύτερο ποσό δαπανήθηκε από τις ΗΠΑ, με 48,5 δισεκατομμύρια ευρώ, περισσότερο από όλες τις άλλες χώρες μαζί.

Η Κίνα ακολούθησε με περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η Ρωσία ξόδεψε 7,79 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ηνωμένο Βασίλειο αύξησε τις δαπάνες του κατά 17%, στα 7,56 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.