ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πυροβολισμοί κοντά σε περίπολο της KFOR στο Βόρειο Κόσοβο

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή φθορές στο όχημα της περιπόλου της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης

Πυροβολισμοί κοντά σε περίπολο της KFOR στο Βόρειο Κόσοβο

Πυροβολισμοί αναφέρθηκαν χθες Κυριακή από το ΝΑΤΟ κοντά σε περίπολο της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης KFOR στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου, όπου Σέρβοι διαδηλωτές έχουν στήσει οδοφράγματα με στόχο να εμποδίσουν την ανάπτυξη αστυνομικής δύναμης από την Πρίστινα στην έκρυθμη περιοχή.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της KFOR, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή φθορές στο όχημα της περιπόλου μετά τους πυροβολισμούς που ακούστηκαν στην περιοχή του Ζούμπιν Πότοκ. Περίπου 3.760 στρατιώτες της KFOR έχουν επιφορτιστεί με την αντιμετώπιση των εθνοτικών εντάσεων στην περιοχή.

Από τις 10 Δεκεμβρίου, Σέρβοι έχουν στήσει οδοφράγματα ζητώντας την απελευθέρωση ενός ομοεθνούς πρώην αστυνομικού που συνελήφθη με την κατηγορία της επίθεσης εναντίον εν ενεργεία αστυνομικών κατά τη διάρκεια προηγούμενης κινητοποίησης διαμαρτυρίας.

Η κυβέρνηση του Κοσοβάρου πρωθυπουργού Αλμπίν Κούρτι έχει ζητήσει από την KFOR να απομακρύνει τα οδοφράγματα.

Οι Σέρβοι δήμαρχοι των βόρειων πόλεων του Κοσόβου, μαζί με τοπικούς δικαστές και περίπου 600 αστυνομικούς, παραιτήθηκαν στις αρχές Νοεμβρίου διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης Κούρτι να αντικαταστήσει τις σερβικές πινακίδες των αυτοκινήτων με άλλες που θα εκδοθούν από την Πρίστινα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.