Πυροβολισμοί σημειώθηκαν πριν λίγη ώρα σε σταθμό τραμ στο Τελ Αβιβ κοντά στην λεωφόρο Ιερουσαλήμ  στην περιοχή της Jaffa.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν σκοτωθεί  έξι  άτομα και έχουν τραυματιστεί ακόμη τρία.

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη γύρω στις 19:00 της Τρίτης, ώρα Ισραήλ και Ελλάδας, ήταν δύο ένοπλοι βγήκαν από τον συρμό του τραμ και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως.

Οι αρχές μιλούν για έξι νεκρούς και 16 τραυματίες, μεταξύ τους και ένα παιδί, κατά την επίθεση. Δύο από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση με τραύματα στο κεφάλι και άλλοι τέσσερις είναι βαριά τραυματισμένοι.

Οι δράστες εξουδετερώθηκαν από τα πυρά ενός πολίτη και ενός φύλακα που ήταν στο σημείο.

Οι δράστες βγήκαν μέσα από τον συρμό του τραμ και άρχισαν βίντεο να πυροβολούν κατά ενός άνδρα, που ήταν πεσμένος στο έδαφος. Στην ίδια φωτογραφία φαίνονται και μέσα στο τραμ επιβάτες να βρίσκονται στο δάπεδο, δίχως να ξέρουμε αν έχουν πυροβοληθεί, ή αν έπεσαν κάτω για να καλυφθούν από τις σφαίρες.

Οι τρομοκράτες πυροβολούσαν και μαχαίρωναν τα θύματά τους πριν εξουδετερωθούν από δημοτικό αστυνομικό και ενόπλους πολίτες.

Η Jerusalem Post ανέφερε ότι κατά τις αρχές ήταν πιθανόν ότι άλλος ένας τρομοκράτης ήταν παρών στην περιοχή, έχοντας σαν αποστολή να λειτουργήσει ως κάλυψη στους δύο δράστες.

Σύμφωνα με μαρτυρία πολίτη που μεταφέρει η Jerusalem Post, οι δράστες εξουδετερώθηκαν άμεσα και ότι το όπλο ενός από τους τρομοκράτες είχε πάθει εμπλοκή κατά τους πυροβολισμούς.

Στο σημείο έσπευσαν μεγάλες μονάδες της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής.

Ο διοικητής της αστυνομίας του Τελ Αβίβ. Χάιμ Σαργκρόφ, σε δηλώσεις του είπε ότι οι τρομοκράτες μπήκαν στο συρμό του τραμ και άνοιξαν πυρ. Μετά βγήκαν και συνέχισαν να πυροβολούν πολίτες που ήταν στον δρόμο. «Δεν είναι Ισραηλινοί, γνωρίζουμε ποιοι είναι οι δράστες και κάνουμε έρευνες», είπε ακόμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!