ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Είναι πιθανό να αποστείλουμε πρόσκληση στον Άσαντ για συνάντηση στην Τουρκία»

Μετά την κλιμάκωση των βιαιοτήτων την προηγούμενη εβδομάδα εναντίον των Σύρων

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Είναι πιθανό να αποστείλουμε πρόσκληση στον Άσαντ για συνάντηση στην Τουρκία»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την πρόθεσή του να καλέσει τον Σύρο ομόλογό του, Μπασάρ αλ Άσαντ, στην Τουρκία «ανά πάσα στιγμή».

Οι σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Δαμασκού, βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο μετά τον πόλεμο στη Συρία το 2011.

«Μπορεί να στείλουμε πρόσκληση ανά πάσα στιγμή» δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους εν πτήσει κατά την επιστροφή του από το Βερολίνο όπου παρακολούθησε το Euro 2024, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι ορισμένοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, πρότειναν συνάντηση με τον Άσαντ στην Τουρκία.

«Τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο που μόλις ο Μπασάρ αλ Άσαντ κάνει ένα βήμα προς τη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία, θα του δείξουμε την ίδια προσέγγιση» δήλωσε ο Ερντογάν.

Τα σχόλια του Ερντογάν έρχονται μετά την κλιμάκωση των εντάσεων την τελευταία εβδομάδα κατά των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία, όπου όχλος επιτέθηκε σε ιδιοκτησίες και οχήματα που άνηκαν σε Σύρους στην πόλη Kayseri της κεντρικής Ανατολίας.

Η Τουρκία, η οποία φιλοξενεί περίπου 3,2 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, έχει ζήσει κύματα ξενοφοβικής βίας τα τελευταία χρόνια, τα οποία συχνά πυροδοτούνται από φήμες που διαδίδονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε πλατφόρμες επικοινωνίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τύχη των Σύρων προσφύγων αποτελεί επίσης φλέγον ζήτημα στην τουρκική πολιτική, με τους αντιπάλους του Ερντογάν στις περσινές εκλογές να υπόσχονται να τους στείλουν πίσω στη Συρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.