ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ράιαν Ρουθ: Φανατικός ουκρανόφιλος ο επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ

Στρατολογούσε Αφγανούς για τον Ζελένσκι

Ράιαν Ρουθ: Φανατικός ουκρανόφιλος ο επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ

Ο  επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα αντιμετωπιζόταν ως «κακός μπελάς» από ορισμένους στρατιώτες και εθελοντές που πολεμούσαν στην Ουκρανία, όπου είχε προσφερθεί να στρατολογήσει Αφγανούς για τον ουκρανικό στρατό, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Reuters ένας Αμερικανός, πρώην εθελοντής.

Ο Ράιαν Ρουθ, 58 ετών, ο οποίος συνελήφθη περίπου 40 λεπτά μετά το συμβάν την Κυριακή σε ένα από τα γηπεδα γκολφ του πρώην προέδρου, ήταν φανατικός ουκρανόφιλος στήριζε δημοσίως την Ουκρανία και έζησε για κάποιο διάστημα στο Κίεβο μετά τη ρωσική εισβολή, τον Φεβρουάριο του 2022.

«Είχε παραλήρημα (…) νόμιζε ότι ήταν ο μοναδικός που ήξερε πώς να βοηθήσει την Ουκρανία», είπε ο Ίβλιν Ασενμπρένερ, πρώην στρατιώτης στη Διεθνή Λεγεώνα της Ουκρανίας, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters μέσω της πλατφόρμας Zoom, από το Λβιβ

Ο Ρουθ είχε δηλώσει το 2023 σε μέσα ενημέρωσης ότι εργαζόταν για να φέρει ξένους μαχητές στη Λεγεώνα που συγκροτήθηκε μετά τη ρωσική εισβολή για να ενταχθούν σε αυτήν όσοι αλλοδαποί ήθελαν να πολεμήσουν στο πλευρό των Ουκρανών. Το Κίεβο λέει ότι ο Ρουθ δεν πολέμησε ποτέ για την Ουκρανία στη Διεθνή Λεγεώνα ή σε οποιαδήποτε άλλη στρατιωτική μονάδα.

«Βλέπουμε στις ειδήσεις ότι ο ύποπτος παλαιότερα στήριζε δημοσίως την Ουκρανία όμως, κοιτάξτε, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες που στηρίζουν την Ουκρανία και σαφώς πρόκειται για μια ποικιλόμορφη ομάδα ανθρώπων», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χεόρχιι Τίχιι.

«Καλούμε τους πάντες να μη συνδέουν τεχνητά τις ενέργειες του υπόπτου με την Ουκρανία», πρόσθεσε.

Σε μηνύματα που μοιράστηκε ο Ασενμπρένερ με το Reuters φαινόταν ότι είχε ζητηθεί από τον Ρουθ να σταματήσει να ενεργεί ως στρατολόγος για λογαριασμό της Ουκρανίας, επειδή δρούσε εκτός των «καθιερωμένων» πλαισίων στρατολόγησης μισθοφόρων όποια κι αν ήταν αυτά.

Σε μια συνομιλία τους στο Signal, ο Ρουθ ζήτησε από τον Ασενμπρένερ να τον βοηθήσει να περάσει στη χώρα μια Φινλανδή, η οποία επιθυμούσε να στρατολογηθεί αλλά της είχαν απαγορεύσει την είσοδο στην Ουκρανία. Όταν ο Ασενμπρένερ απάντησε ότι δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν, εκείνος έγραψε: «Εντάξει, θα πω στον κόσμο ότι η Ουκρανία δεν θέλει βοήθεια (…) Γιατί στο καλό ήρθα;».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ασενμπρένερ είπε ότι όλοι όσοι γνώριζε και οι οποίοι είχαν επαφές με τον Ρουθ τελικά εκνευρίζονταν με τη συμπεριφορά του και έφτασαν στο σημείο να πιστεύουν ότι έβλαπτε τον αγώνα της Ουκρανίας. «Μου έστειλε έναν κατάλογο με (…) πέντε ή έξι χιλιάδες ονόματα Αφγανών πολιτών» είπε ο πρώην στρατιώτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.