ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτή η «αντιπυρική ετοιμότητα» της κυβέρνησης, πόσους νεκρούς θα στοιχίσει ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

«Ρίχνει γέφυρες» στους BRICS ο Χαφτάρ – Ανοίγει επαφές και με το Κρεμλίνο

Διαβάστε τι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της προσωρινής λιβυκής κυβέρνησης

«Ρίχνει γέφυρες» στους BRICS ο Χαφτάρ – Ανοίγει επαφές και με το Κρεμλίνο

Σε σχετική του ομιλία ο υπουργός Abdul Hadi Al-Hweij δήλωσε ότι οι BRICS είναι ένα σημαντικό οικονομικό μπλοκ ενώ τάσσεται υπέρ της ένταξης της Λιβύης στον σχετικό οικονομικό φορέα.

«Είμαι μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν την ένταξη της Λιβύης στους BRICS[…] Μελετάμε αυτό το βήμα ως μέρος της στρατηγικής μας για την ενίσχυση των οικονομικών δεσμών με τις αναπτυσσόμενες χώρες και την υλοποίηση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης. Θα πρέπει να εργαστούμε σοβαρά πάνω σε αυτό το ζήτημα» ενώ πρόσθεσε ότι 

«Η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, έχουμε ετοιμάσει μια σειρά από μελέτες, αλλά τέτοιες αποφάσεις απαιτούν συζητήσεις με διάφορους πολιτικούς κύκλους συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Θυμίζουμε ότι οι BRICS ιδρύθηκαν το 2009 και πλέον αποτελούν έναν φορέα συνεργασίας για τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες οικονομίες, η οποία ενώνει τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία την Κίνα και τη Νότια Αφρική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την 1η Ιανουαρίου, οι BRICS επεκτάθηκαν συμπεριλαμβάνοντας την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, το Ιράν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως αν και η Σαουδική Αραβία δεν έχει επισημοποιήσει τη συμμετοχή της, είναι ιδιαίτερα δραστήρια μέσω των πρωτοβουλιών της στους BRICS.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.